Title of a News Article

Beklenen temel atılıyor!

 Beklenen temel atılıyor!
banner206

Bakan Faruk Çelik ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın temelini atacağı Bin 700 yataklı şehir hastanesinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yıllardır merak edilen Bin 700 Yataklı Şehir Hastanesinin temelini yarın atacak. AK Parti’nin 2011 genel seçimler öncesinde vaat ettiği şehir hastanesi inşaatına başlanıyor. Bakan Faruk Çelik ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, şehir hastanesinin yapılacağı GAP Vadisine giderek incelemelerde bulundular. Urfa İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran’ın da eşlik ettiği Bakan Çelik, ilk hafriyat çalışmalarını izledi. Çelik, yüklenici firma yetkilisi Fatih Başıbüyük’ten çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 1.2 Katrilyonun harcanacağı hastanenin, 3 yılda bitirilmesi planlanıyor.

Bakan çelik, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’ya birçok vaatte bulunduklarını belirterek, “Bu vaatlerin yerine gelmesinde çok büyük memnuniyet duyuyoruz. Şehir hastanesi diye Şanlıurfalılara vaat ettiğimiz Bin 700 yataklı hastanenin yapılacağı bir mekândayız. Bizim dönem bitmeden buranın mutlaka başlatılmasıyla ilgili büyük çaba vardı ama şehir hastaneleri ile ilgili çok ciddi süreç yaşandı. Yalnız Şanlıurfa değil geneli itibariyle bu model yani şehir hastanesinin yapım modeli ile ilgili çok itilaflar oldu, bunlar çözüldü. Şanlıurfa, Bin 700 yataklı şehir hastanesinin ihalesi de 2 gün içerisinde yoğun bir mücadele neticesinde katılan belki onlarca firma arasında netice itibariyle bir firma ihalesi almış oldu. Bizim şartımız şuydu: Hangi firma alırsa hemen sabahleyin burada işe başlayıp, temelini atıp seri olarak bu hastanenin inşaatının devam etmesi yönünde talebimiz vardı. Sağ olsun ağlık Bakanımız ve ihaleyi alan firma dün gece bizleri aradılar dediler yola çıktık sözünüz yerine gelecek ve hızlı bir şekilde temeli atıp işe devam edeceğiz. Sağlık Bakanına ve yüklenici firmaya teşekkür ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Topçu Meydanı’nda bu hastanenin temelini atacağını anımsatan Çelik, “Kısa süre sonra sağlık sorunlarının tümünün Şanlıurfa’da çözüldüğü belki 20, 30, 40 yıl Şanlıurfa’nın sağlık kuruluşlarına merkezlerine ihtiyaç duymayacağı bir merkez hastanesini inşallah hem bölgeye hem de yurtdışı açısından önemli bir hastaneye Şanlıurfamızı kavuşturmuş oluyoruz. Kazasız belasız bitmesini, hızlı bir şekilde bitmesini Allah’tan diliyoruz. İnşallah açılışını da hep beraber gerçekleştiririz” şeklinde konuştu.

Bakan Çelik ve beraberindekileri, daha sonra açılışı yapılacak olan Eyyübiye Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunmak üzere alandan ayrıldılar.

Öte yandan Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusunde bulunan 600 Yataklı Araştırma Hastanesinin hizmete girebilmesi için Bakan Faruk Çelik’in girişimleri sonucunda Sağlık Bakanlığından 120 Milyon TL daha ek bütçe ayrıldığı öğrenildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2015, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195