Title of a News Article

Belediye kökünü kazıyor!

Belediye kökünü kazıyor!
banner206
 Sinekle mücadelede sineğin kaynağını kurutmak için çalışma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, 1500 kamyon gübre çıkardıkları mağaralar bölgesinde Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile birlikte incelemelerde bulundu.

Topdağı, Dedeosman, Ekber Dağlarında bulunan 460 mağaranın temizliğini yaparak, bölgede vektör mücadelesini gerçekleştirerek, burada yaşayan vatandaşların da temiz bir ortama kavuşmasını sağlayan Başkan Güvenç, Ekber Dağı bölgesinde yaptığı incelemede mağara sahipleriyle görüştü. 

Besicilik yapan mağara sahiplerinden bölgenin temizliği konusunda destek isteyen Başkan Güvenç, sinek, sivrisinek ve larva mücadelesi için  Eyyübiye Belediyesinin pazartesi gününden yine oluşan gübre yığınlarını taşıyacağını söyledi.

Eyyübiye Belediyesinin bu bölgede çalışma başlatarak mağaralardaki gübreleri arındıracağını belirten Başkan Güvenç; “Bu bölgeyi temizledik. Besicilikle uğraşan üreticilerimizin destekleriyle sineğin kaynağını kurutmayı hedefliyoruz ” dedi.

Mağaralar bölgesinde devam edecek çalışmaların, bu bölgenin daha yaşanabilir bir hale getireceğine dikkat çeken  Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediyesi olarak mağaralar bölgesinden 1500 Kamyon Gübre çıkarttıklarını, hem temiz bir ortam sağlamayı hem de sinek üremesini engellemek için büyük gayret gösterdiklerini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi ve diğer bütün belediyelerle haşere ile mücadele kapsamında incelemelerimiz devam ediyor. Sineğin kaynağı olan mağaralar bölgesinde yapılan hayvancılık nedeniyle hem şehrimizin hijyenik olması konusunda hem de kötü görüntünün giderilmesi konusunda burada önlemler alarak çalışmalar başlattık" diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

“Hayvancılığı Daha İyi Yerlere Taşıyacağız”

Sinek mücadelesi için her yıl milyonlarca lira harcadıklarını belirten Başkan Güvenç, “Bunların önüne geçmek için hayvancılığı daha iyi noktalara taşımaya çalışırken bir yandan buradan topladığımız gübreleri kontrollü bir şekilde temizlemeye çalışıyoruz. 1500 kamyon gübre çıkardığımız halde buradaki gübrenin tükenmediğini görmekteyiz. İnşallah buradaki Besicilikle uğraşan üreticilerimizin destekleriyle sineğin kaynağını kurutmayı hedefliyoruz. İnşallah Eyyübiye belediyemiz bunların taşınması için bir çalışma başlatacak ve kışın sineklerin larvalaşmasını önleyecek. İnşallah besicilikle uğraşan vatandaşlarımıza yeni bir yer tahsis ederek bu bölgedeki hayvancılığı farklı bir noktaya taşıyacağız, bunun için kararlıyız” dedi.

Mağaralar bölgesindeki atıkların sadece Eyyübiye bölgesi için değil şehir için bir tehdit olduğunu belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Tehdidi buradan kaldırmak adına Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber sürekli bu bölgedeyiz. Besicilikle uğraşan vatandaşlarla bir araya gelerek yer taleplerini değerlendirdik. Önümüzdeki günlerde burayı taşımayla ilgili hızlı bir çalışma başlatacağız. Besicilikle uğraşan vatandaşlarımızın bu konuyla ilgili desteklerini bekliyoruz” dedi.

Besicilik yapan üreticiler ise gübre atıklarının temizliği ve yapılan ilaçlamadan dolayı büyükşehir belediyesine teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Öte yandan sinek, sivrisinek ve larvalarla mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi mağaralar bölgesinde yaptığı çalışmalarının yanı sıra ilaçlama çalışmalarına da devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195