Title of a News Article

Bir ilke imza attılar

 Bir ilke imza attılar
banner206

Viranşehir Devlet Hastanesi, Suriyeli bir hastanın rahatsızlığı üzerine guatr ameliyatı yaparak bir ilke imza attı.

Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor İlhan Erkan, Suriyeli hastanın boyunda şişlik, halsizlik ve çabuk yorulma şikayetleriyle genel cerrahi polikliniğine başvurduğunu ve tedavi edildiğini söyledi.

Genel Cerrah Opr. Dr. Alper Aytekin ve Şeref Oray tarafından yapılan incelemeler sonunda, tiroid bezinde en büyüğü 2x2 cm olan muhiple modüllere saptandı. Yapılan ince iğne aspirasyon biyopsisinde hurhtle cell hücreler ve atipik hücreler belirlendi. Hastaya takiben boyun usg yaptırıldı ve patolojik LAP saptanmadı" dedi. Hastaya rahatsızlığı ile ilgili bilgi verdiklerini anlatan Erkan, şöyle konuştu: "Hastaya ameliyat olması gerektiği ve ameliyatla ilgili tüm komplikasyonlar tercüman eşliğinde anlatıldı. Hasta operasyonu kabul etti. Anestezi uzmanına danışıldı, anestezi operasyon için engel olmadığını bildirdi. Ameliyat 1 saat 15 dakika sürdü. Ameliyat sonrası 6 saatte hastanın rejimi açıldı. Takiplerinde problemi olmayan hasta 16 Ocak tarihinde taburcu edildi."

Dr. Erkan, hastanede ilk defa yapılan bu ameliyatla standardı her geçen gün yükselttiklerini belirterek "İnşallah kısa zamanda Şanlıurfa'ya hasta sevki azalacak. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Bu ameliyatta görev alan tüm ekibi kutluyor hastamıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195