Title of a News Article

Çelik’ten Urfalıları sevindirecek haber

 Çelik’ten Urfalıları sevindirecek haber
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da yapılması planlanan Bin 700 yataklı şehir hastanesinin ihale aşamasında olduğunu ve bu yıl içerisinde temelinin atılacağını söyledi.

Dün Halfeti’de yapılacak devlet hastanesinin temel atma törenine katılan Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bugün de Eyyübiye semtinde yapılacak olan 50 yataklı ağız ve diş hastanesinin temel atma törenine katıldı. Törene Bakan Çelik’in yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan ile Mahmut Kaçar, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, AK Parti Eyyübiye Belediye Başkan Adayı Mehmet Ekinci ve davetliler katıldı.

Eyyübiye'de bir süre önce temeli atılan 400 yataklı devlet hastanesinin yanına yaptırılacak olan 50 yataklı ağız ve diş hastanesinin temel atma töreninde konuşan Bakan Çelik, Şanlıurfa’ya son 3 yılda sağlık alanında 50 Milyon TL yatırım yaptıklarını belirtti. Bugüne kadar vatandaşlara vaat ettikleri projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Çelik, “Eyyübiye’de 400 yataklı hastane yapıyoruz. Akçakale, Viranşehir ve Siverek ilçelerinde de yeni hastaneler yapıyoruz bazıları hizmete girdi” dedi.

Karaköprü’de de 50 yataklı ağız ve diş sağlığı hastanesinin temelini attıkları anımsatan Çelik, dağ eteğinde yapılacak olan Bin 700 yataklı hastanenin de ihalesinin yapılacağını ve temelinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu yıl içerisinde yapılacağını kaydetti.

Bakan Çelik, Eyyübiye Ağız ve Diş Hastanesi’ni yapan Müteahhit Mesut Peker’den, hastanenin 2014 yılının Aralık ayında bitirileceğinin sözünü alırken, daha sonra protokol üyeleri, butona basarak hastanenin temelini attılar.  

 

10 Milyon TL’lik proje

Bu arada Eyyübiye Ağız ve Diş Hastanesi’nin 10 Milyon TL’ye mal olacağı öğrenildi. 7 Bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan 50 yataklı hastanede, engeli kliniği, 2 acil kliniği, mahkûm kliniği ve 2 adet ameliyathane yer alacak.

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195