Title of a News Article

Çölyak hastaları unutulmadı

Çölyak hastaları unutulmadı
banner206
 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye Belediyesi tarafından çölyak hastalarına her ay düzenli olarak verilen gıda kolisi dağıtımına katıldı.
Eyyübiye Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında dezavantajlı vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor. Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü de bu kapsamda çölyak hastalarının ihtiyaç duyduğu besin maddelerinin teminini her ay düzenli olarak gerçekleştiriyor. İlçe sınırları içinde bulunan 300 çölyak hastasının besin ihtiyacını karşılayan Eyyübiye Belediyesi, vatandaşların da duasını kazanıyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de, Şanlıurfa Çölyak Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Doğan ile birlikte, Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde gerçekleşen, gıda dağıtımına katıldı. İçerisinde; un, makarna, kek ve mısır unu bulunan gıda kolilerinin dağıtımında konuşan Başkan Ekinci, dezavantajlı vatandaşlarla her zaman birlikte olacaklarını belirtti.
Gıda kolisi dağıtımında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Çölyak hastalarının ihtiyaç duydukları glütensiz gıda maddelerinin dağıtımını sürdürdüklerini belirterek,” Eyyübiye Belediyesi olarak dezavantajlı insanlarımıza yönelik sosyal sorumluluk gereği kendileriyle birlikte olmaya devam ediyoruz. Çölyak hastalarının da özel gıdalara ihtiyaçları var. Dernek Başkanımızda geçtiğimiz yıllarda bizlere müracaat ettiğinde bizler de bunun ilkini yaparak kendilerine gıda paketi hazırlattık. O günden bu güne her ay düzenli olarak gıda paketlerimizi dağıtmaya devam ediyoruz. İlçemiz sınırları içerisinde 285 hastamız ve dolaysıyla 285 ailemiz var. Bu kapsamda hastalarımızın ihtiyaç duyduğu gıda maddelerini tedarik edip bundan sonraki süreçte de dağıtımımız devamedecektir. Bu insanlarımızın her zaman yanında olacağız. Sosyal Belediyecilik alanında da bu ve buna benzer konularda farklı çalışmalar yapmamız gerekiyor.  Hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. “dedi.

Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan ise,” Eyyübiye ilçemizde 285 çölyak hastalığı yaşayan vatandaşımız var. Başkanımız bu konuda Şanlıurfa’da glütensiz gıda maddesini dağıtan ilk başkandır. Şanlıurfa’da çölyak hastaları için ilk gıda kolisini Eyyübiye Belediyesi başlattı. Sağ olsun diğer belediyelerimiz de örnek aldı. Onlar da dağıtımına başladı. Ülke çapında da örnek teşkil etti. Başkanımıza yalnızca Urfa’da başlatılan bu çalışmadan dolayı teşekkür ederiz. “şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2018, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142