Title of a News Article

Diyetisyen Dildar'dan tavsiyeler

Diyetisyen Dildar'dan tavsiyeler
banner206
 Özel Metrolife Hastanesi Diyetisyeni Dyt.Zeynep Dildar Yetişgin Kurban  Bayramı için Beslenme Önerilerinde Bulundu…
Kurban Bayramında Nasıl Beslenilmeli

Bayramlar tüm aile bireylerinin bir araya geldiği,geniş sofralarla hatırladığımız neşeli günlerdir.Kurban bayramlarında öğünlerde aşırı tüketilen kurban etlerinin yanısıra hamurişi ve tatlı tüketiminin bayram neşenizi gölgelemesine izin vermeyin.Kırmızı etin aşırı tüketimi içerisinde yüksek miktarda doymuş yağ ve kolesterol bulundurması sebebiyle kalp damar hastalıkları,kolesterol,karaciğer ve böbrek hastalıkları olanlar için sakıncalıdır.Kurban etleri doğru tekniklerle pişirilmeli ve her zaman oldıuğu gibi porsiyon kontrolüyle yenilmelidir.
Bayram günü kesilen etin en az 24 saat buzdolabında bekletilmesi gerekir.Aksi taktirde etin sertliğinden dolayı hem pişmesi hem sindirilmesi zorlaşır.
Kırmızı et sindirimi zor bir besindir.Bu nedenle etler akşam saatlerinden ziyade öğle öğünlerinde tercih edilmelidir.
Et kullanılarak yapılan yemeklere yağ ilave edilmemeli, et görünür yağdan arındırılmalıdır.Pişirme yöntemi olarak haşlama,fırınlama ve ızgara yöntemleri tercih edilmelidir.Mangalda pişen etin yanmamasına özen gösterilmelidir.Kömürleşen etler kanser riskini arttırır.
Kalp damar hastalığı riski taşıyan kişiler ve kolesterol hastaları aşırı sakatat tüketiminden kaçınmalıdır.
Özellikle sıcak aylarda günlük en az 3L su tüketilmelidir.
Sebzelerdeki C vitamini etteki demir emilimini arttırır.Bu nedenle yenilen etin yanında bol yeşillik,salata,sebze tüketilmelidir.
Mutlu,neşeli ve sağlıklı bayramlar dilerim.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2018, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142