Title of a News Article

Erkuş sahaya inip esnaf ve vatandaşı uyardı!.

Tüm dünyada etkisini halen sürdüren koronavirüs can almaya devam ediyor. Tüm Türkiye'de de etkili olan ve 1 Mart itibariyle geçilen yeni normalleşme adımları sonrası Şanlıurfa'nın en düşük iller arasında olması vatandaşları ve esnafı büyük ölçüde sevindirirken, sahaya inen Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş bu durum karşısında rehavete kapılmaması yönünde uyarılarda bulundu.

Şanlıurfa'da,  İl Hıfzısıhha Kurulu kararınca dün itibariyle yüzlerce personel tarafından Şanlıurfa merkez başta olmak üzere tüm ilçelerde dinamik denetimler yapılmaya başlandı. 

Şehir merkezinde sokağa inen ekiplerle birlikte denetime katılan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, vatandaşları ve esnafı uyararak önemli açıklamalarda bulundu. 

ERKUŞ, REHAVETE KAPILMAMASI YÖNÜNDE UYARILARDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrası yayımlanan 4 kategorideki Türkiye Haritasında Şanlıurfa mavi renkteydi, yani en düşük seviyede olan iller arasında yer aldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş, şunları söyledi;

Şanlıurfa ilimizde Cumhurbaşkanımızın ve Sağlık Bakanımızın açıklamış olduğu haritayla beraber Koronavirüs açısından şuanda kısıtlamaların kaldırıldığı en düşük risk grubu olan mavi renk içerisinde yer almaktadır. Mavi grubun devam ettirilebilmesi bizim açımızdan şuanda daha çok önem arzetmektedir. Bundan sonra başarıyı Kamu kurumlarımız Sayın Valimizin öncülüğünde yürütmüş olduğu çalışmalarla halkımızın uymuş olduğu tedbirler ile belli bir aşamaya getirdik. Bundan sonra bunu yürütebilmek adına tedbirlerimiz denetimlerimiz hız kesmeden artarak devam etmektedir. 
Bugünde yine İçişleri Bakanlığımızın, Sayın Valimizin, Sağlık Bakanlığımızın ve diğer Kamu kurumlarının ortak yürütmüş olduğu bir denetim içerisinde yine sahadaydık.
Şanlıurfa halkımızın ve esnafımızın kesinlikle rehavete kapılamamasını istiyoruz. Bu süreç özellikle esnafımız için bir cansuyu olmuştur, ancak yaz dönemindeki gibi eğer normalleşmeyle beraber rehavete kapılıp tedbirleri elden bırakır maske, mesafeye ve temizliğe dikkat etmezsek, o zaman daha hızlı bir şekilde Kırmızı şehirler arasına gireriz ki tedbirler ortadan kalktığı için bu sefer kısıtlamalara yeniden maruz kalırız, buda hiç istemediğimiz bir durum olur. Burda en fazla mağdur olan esnafımızı bilgilendirmelerde bulunduk. Denetimler yaptık vatandaşlarımızı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye çalıştık. Bu süreci toplum olarak vatandaşlarımızla el ele vererek bu süreci uzun bir süre Şanlıurfa’nın mavi kalmasını istiyoruz. Bu süreç içinde Valiliğimiz koordinasyonunda Kamu kurumlarımız ile birlikte denetimlerimiz devam edecektir. Tüm toplum olarak hem aşılarımızı aşı grubuna girenlerin aşılarını olmalarını devamında tedbirlerimize devam ederek bu sürecin üstesinden geleceğimize inanıyorum dedi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2021, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142