Title of a News Article

Eyyübiye ilçesinde inşaatı devam ediyor

Eyyübiye ilçesinde inşaatı devam ediyor
banner206

Şanlıurfa’da PKU Çölyak Evi için Eyyübiye İlçesinde bulunan eski 4 odadan oluşan avlulu bir evde inşaat çalışmalarına start verildi.

Çölyak hastaları ve PKU hastalarına hizmet verecek olan PKU Çölyak Evi’nin2 ay içerisinde hizmete girmesi bekleniyor. Şanlıurfa Fenilketonüri Dernek Başkanı Mustafa Çiftçi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuk metabolizma, çölyak, Diyabet, Vegan, hasta ve ailelerinin gözü aydın” diyerek,  bir rüyanın gerçekleşeceğini ifade etti.  

ÇİFTÇİ: HASTALARIMIZ İÇİN BÜYÜK İHTİYAÇTI

Türkiye’de ilki Ankara pku çölyak  kafeye bir kardeşte Şanlıurfa’da PKU, Çölyak, Vegan diyabet beslenen  bireyleri için Şanlıurfa PKU Çölyak Evi inşaatına başlandığını ifade eden Çiftçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Girişimci bayan Arkadaşlarımızın girişimleri ile Eyyubiye ilçemizde eski avlulu dört odadan ve büyük avlusu terası olan bir evin tadilatına başlandı. İki ay içinde hizmete geçeceğini tahmin ediyoruz. Bölgemiz ve şehrimiz için büyük bir ihtiyaç olan pku çölyak evinde çocuklarımız için çok güzel menüler ve özel hazır paket ürünler ile hizmet vermeye başlanacak. Ayrıca bu mekanda ilimiz Şanlıurfa’ya gelmek isteyen yurtdışı ve yurt içindeki Aileler için en büyük sıkıntı olan çocuğumu nasıl besleyeceğim çocuğum ne yiyecek sorularına cevap verip ilimize gelmek isteyen Ailelerimize ev sahipliği yapıp kültürel zenginlik sağlamak. Bu mekânın oluşması için maddi manevi tüm riskleri alan girişimcilerimize teşekkür ederiz.”

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2020, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195