Title of a News Article

Faydaları saymakla bitmiyor

 Faydaları saymakla bitmiyor
banner206

Amerikalı siyah domates seralarına sahip olan üreticilerin ilk kez bu yıl satışa çıkardıkları yeni ürünlerini süper sebze olarak lanse ettiği belirtildi.Amerikalı bilimadamlarının yaptığı araştırmalarda siyah domates olarak çıkarılan yeni süper sebzesi kırmızı normal domateslere göre antioksidan özelliği ile diyabet ve obezite ile mücadelede tüketicilere büyük bir yardımı olduğu belirtildi.

Kapalı alanda özel şartlarda yetiştirildi

Devon tabanlı Sutton Tohumlar'ı adlı üreticilerin ilk kez bu bahar satışa çıkardıklarını ürünlerinin tüm satış haklarını aldıkları belirtildi. Indigo Rose rengi olarak belirtiliren siyah domatesin ilk kez bu bahar üretildi ve karanlık bir ortamda özel şartlarda yetiştirildiği iddia edildi. Büyüme sürecinde tüm domatesler gibi yeşil renkte başlayan siyah domatesin kapalı alanda özel şartlar içerisinde güneşe çıkarılması üzerine kısa sürede siyah renge dönüştüğü belirtildi.

Yüksek fiyatla satışa çıkacak

Siyah domatesin normal domateslere göre soğuk kış hava şartlarında normale göre 2 hafta içinde olgunlaştığı belirtildi. Devon Suttons tohumlarının ürettiği siyah domatesin çiftçilerine göre süpermarketlerde ve manavlarda lüks ve egzotik meyveler seviyeside yüksek fiyatla satışa çıkacağı açıklanırken artan meyve ve sebze fiyatlarına göre yeterli sayısa üretildiği belirtildi. (Haberler.com)

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195