Title of a News Article

Flaş! Sağlığa parelelci atama!

Şanlıurfa'da paralel yapıya sahip isimlerin Sağlık camiasının en önemli birimlerine atamalarının yapılması dikkat çekiyor.

Flaş! Sağlığa parelelci atama!
banner206
Şanlıurfa'da ki bazı Hastanelere 'Paralelci' oldukları iddia edilen isimlerin yetkili Müdür olarak atanmalarının yapılması Sağlık camiasında bomba etkisi yaptı.
Şanlıurfa M.Akif İnan, Çocuk ve Kadın Doğum hastanelerininin Hastane Müdürleri ve Sağlık Hizmetleri Müdürlüklerinde bazı atamalar gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu, ve AK Parti Hükümeti  Fettullah Gülen cemaatine yakın olan Bürokratları görevden almaya devam ederken,  Şanlıurfa'da ise tersi işleniyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi,  ŞUSKİ ve diğer ilçe Belediyelerde üst düzey yöneticiliğe getirilen paralelci isimlere Sağlık'taki atamalarda eklendi. 
Şanlıurfa Kamu  Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Ekmen imzasını taşıyan yeni atamalarda Paralel yapının Sağlık camiasında halen etkinliğini sürdürdüğü ispatlanmış oluyor. Kamu hastaneleri birliği Genel sekreterliğinde aktif olarak Cemaatle bağlantısı olan bazı daire Başkanları, Müdürler ve yetkili memurların varlığı açıkca devam ederken, üç Hastaneye yapılan Müdür atamalarında Paralelcilerle doğrudan bağlantısı olduğu iddia edilen isimlerin imzalanması Sağlık camiasını ayaklandırdı.
M.Akif İnan Hastanesine Sağlık Hizmetleri Müdürü olarak atanan Hemşire Neslihan E., Çocuk Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü olarak atanan Hemşire Perihan Ç. ,olarak atandı ve bu isimlerin paralel yapıya yakın oldukları iddia edildi.  Bu isimlerin eşleri ve kendilerinin doğrudan Cemaat yapılanması ile bağlantılı oldukları bilindiği halde atamalarının Kamu hastaneleri Genel sekreterliği tarafından sözleşmelerinin imzalanması dikkat çekti. M.Akif İnan Hastanesi  Başhekim Yardımcısı Dr. İdris Kırhan ise görevden alındı. Kırhan Doktor olarak Hastanede ki görevine devam edecek.  Paralelci oldukları iddia edilen Bilal Ç., Semiha Aygün T. ise kamu hastaneleri birliğide Uzman olarak görevlerini sürdürüyorlar.

Sağlık camiasına yıllarca emek veren başarılı olan Bürokratların görevden alınması ve pasif görevlere çekilmesi dikkat çekti. 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 13:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Necati al
Necati al - 9 yıl Önce

Asıl paralelciler Sağlıkta atamaları yapan Mahmut Kaçar bu kararları imzalayan genel sekreter destekleyen sendika başkanı Faruk günak paralelci olmakla Şeref duyan Ahmet bayat tır

Urfa
Urfa - 9 yıl Önce

Sanki başka kurumlarda yokmu urfadaki kurumların hepsinde üst düzeyler paralelci artık neler dönüyorsa hemde Bakanın seçim bölgesinde

Parabolcu
Parabolcu - 9 yıl Önce

i̇dris kırhan vekilin dediğini yapan ve dediğinden çıkmayan sırtını vekile dayayıp keyfe keder uygulamalar yapan bir adam dı. i̇yi oldu görevden alındı bu gazete ve gazeteciler de onun satılık haberini yapanlardır. i̇nsanlar çok rahat iftira atarken birileri de buna inanıp yorum yazmasın lütfen. idris'i siz ordaki gariban personelden sorun. yazık ki bu adamların attığı iftiraya. yazıkki bunları bu kadar zaman adam diye buralarda tutanlara.iyi oldu o da gitti diğerleri de.yaşasın allah'ın adaleti.

saglikci
saglikci - 9 yıl Önce

Editöre katılıyorum bazı iyi müdürleri görev değişikliği yapmışlar aktiten pasife çekmislerler yazıklar olsun urfayaa

Fehmi günah
Fehmi günah - 9 yıl Önce

Dr idris Kiragan bey çok iyi bir idareciydi.urfaya baya hizmetleri vardı. Keşke anlamsız nedenlerle görevden alinmasaydi. ..

Tan
Tan - 9 yıl Önce

Cihan bey parelelci baş komtandı Ondan halil baysel Ahmet bayat adem delice

Dr.İdris KIRAHAN
Dr.İdris KIRAHAN - 9 yıl Önce

şanliurfamiz maalesef iyi brükrotlarin harcandiği bi memeleket haline geldi..ama kaybeden urfa olcak..dr. idris dürüst bir insandi..ihalelerde devlettin bir kuruşunu kimseye yetirmiyordu.ama iyi insan maalesefe kimseye yaramiyor.

Eyyübiye
Eyyübiye - 9 yıl Önce

Onu bırakta ziraat Müh si hastane müdürü oluyosa kokusu çıkmış bu işin. Gerçi atama yapan vekili paralelci ise gerisi boştur


SIRADAKİ HABER

banner195