Title of a News Article

GSS’de son başvuru tarihi ne zaman?

.

GSS’de son başvuru tarihi ne zaman?
banner206
 2017 Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında zorunlu gelir testi yaptırmayanlar, faiz, gecikme zammı ve ceza ödememek için 2 Ocak'a kadar en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gidip, gelir testi yaptırması gerekiyor.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Genel Sağlık Sigorta Borçlarını (GSS) da kapsıyor. 2016 Haziran ve önceki dönemlerine ait genel sağlık sigortası prim borcu olanların, gecikme cezası ve gecikme zamları silinerek borç aslını ödeyecek. Bu ödeme sistemi de vade farkı uygulamaksızın peşin ya da 12 aya taksit şeklinde gerçekleştirilecek. 2 Ocak 2017 gelir testi yaptırmamış olanlar için müracaatlarda son tarih olarak belirlendi. Belirlenecek gelir testi sonucuna göre genel sağlık sigortası primleri ödenme imkânına kavuşmuş olunacak. Borçlarından dolayı sağlık hizmetlerinden faydalanamayan GSS sahipleri de bu şekilde ilk taksit ödemelerini yaptıklarında sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında daha önce gelir testini yaptırıp da borçlu olan vatandaşlar için de, borçlarını yapılandırmak için son başvuru 31 Ocak 2017 tarihine kadar müracaat ederek yapılandırma başvurularını yapabilir.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195