Title of a News Article

Günak'tan flaş açıklama...

Günak'tan flaş açıklama...
banner206
Şanlıurfa Sağlık-sen Başkanı Dr.Faruk Günak, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar üzerine bir açıklama yaptı. Günak, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti 

 Büyük bir özveri ile görevlerini yapan biz sağlık çalışanları, hemen hemen her gün hasta veya hasta yakınları tarafından yeni bir şiddete maruz bırakılıyoruz.
Dün Akçakale Devlet Hastanesi Acil Servisinde Nöbetçi Hemşire Arkadaşımız kendini bilmez kişiler tarafından fiziki saldırıda bulunulmuş ve darp edilmişti. Bugün ise 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli Sağlık Çalışanımıza bıçaklı saldırı düzenlenmiştir.
Bu samimiyetsiz anlayış sağlık çalışanlarının iradesine zorbalıkla ve şiddet uygulayarak ipotek koymaya yeltenmiştir. Bu tavır geçmişe özlem duyan anlayışın tezahürüdür. 
  Her kim tarafından ve her ne nedenle yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırıların aslında sadece sağlık çalışanlarına değil,  toplumun sağlığına yapılmış, çirkin ve kabul edilemez hareketler olarak kabul edilmektedir. Sağlık çalışanlarına karşı söyleyecek sözü bulunmayan entelektüel boyutta ikna kabiliyetine sahip olmayan bu güruhu Sağlık Sen olarak esefle kınıyor ve bu saldırının takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.
Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı, hastalıklı ve kabul edilemez bir tutumdur.
Tüm sağlık çalışanlarının tehlike içinde olduğu, can güvenliğinden yoksun çalıştığı bir ortamda olduğumuza dikkat çekerek, insan yaşamını kutsayan, hayatın devamı için çalışan insanların, can güvenliğinin olmadığı bir ortamda sağlık üretilebilmesinin ne kadar mümkün olabileceğini kamuoyunun takdirine sunuyoruz.
Bu menfur saldırıyı esefle ve nefretle kınıyoruz. Saldırının fail ya da failleri hakkında hukukun ivedi ve aktif olarak harekete geçirilmesi için Şanlıurfa Sağlık sen şubesi olarak adli ve idari soruşturmaların takipçisi olacağımızı tekrar tüm kamuoyuna deklere ediyoruz.
Bu tür şiddet ve yıldırma politikalarının ahlak ve değerlerimizle örtüşmediğini, her alanda şiddetin karşısında olduğumuzu belirtiyor, bu tür çirkin olayların benzerlerinin yaşanmaması ve suçluların bir an önce gerekli cezai işleme tabi tutulmasını temenni ediyoruz.
Sağlık hizmetlerinde şiddete son vermek için tüm sağlık çalışanlarını uyanık olmaya, toplumu ve kamuoyunu duyarlı davranmaya, yetkilileri görevlerini ertelemeden yapmaya davet ediyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2018, 00:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa
Mustafa - 6 yıl Önce

Başta sen hak ediyorsun dayagi

SIRADAKİ HABER

banner195