Title of a News Article

Harran Tıp'ta kutlandı

Harran Tıp'ta kutlandı
banner206
Dünya yaşlılar günü Harran Üniversitesi TIP Fakültesinde kutlandı. YAşlılar günü münasebetiyle Harran Üniversitesi TIP Fakültesinde yatan yaşlı hastalar ziyaret edildi. TIP Fakültesi Başhekimi Prof. Dr.Akif Altay, Yaşlılar günü nedenyle bir açıklama yaptı. Altay açıklamasında şunları ifade etti' Dünya nüfusunda yaşlı bireylerin sayısında artış gözlemlenmektedir. Bu sayı ile birlikte bireylerin “Yaşlı Sağlığı” konusunda bilinçlendirilmesi ve yaşlıların sağlık ve sosyal açıdan yaşam standartlarının yükseltilmesine dikkat çekmek amacıyla BM tarafından 1 Ekim, Dünya Yaşlılar Günü olarak belirlenmiş.
Ülkemizde yaşlı nüfus (65 ve üzeri) 2014 yılında %8 iken 2015 yılında %8,2 ye yükselmiştir. Ülkemizde yaşlı nüfusun, diğer yaş gruplarıyla karşılaştırıldığında, daha yüksek bir artışa sahip olduğu görülmektedir. 2023’te yaşlı nüfusun % 10,2’ye çıkacağı düşünülmektedir.
Bakıma muhtaç hale gelmede önemli belirleyiciler arasında egzersiz, eğitim, beslenme, sigara ve alkol kullanımı, sosyal destek gibi çevresel ve davranışsal etmenler sayılabilir. Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevlerimiz arasındadır. Yaşlılık döneminde yaşam kalitesini arttırmak için; yeterli ve dengeli beslenme, doğru fiziksel aktivite ve egzersiz yapma, alkol ve sigara kullanımından uzak durma önem kazanmaktadır.

Hastane bünyesinde Dünya Yaşlı Sağlığı günü kapsamında Aile Hekimliği Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üys. Dursun ÇADIRCI tarafından “Yaşlı Sağlığı” konulu seminer verildikten sonra Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akif ALTAY, Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üys. Dursun ÇADIRCI, Başhemşire Aynur IŞIN ve hemşirelerle birlikte hastanede yatan yaşlı hastalar ziyaret edilerek çiçek takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2019, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195