Title of a News Article

Harran TIP'tan müjdeli haber

Harran TIP'tan müjdeli haber
banner206

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, laparoskopik (Kapalı) yöntemle Tüp Mide Ameliyatı yapımını başarılı bir şekilde gerçekleştirmeye devam ediyor.

 

Harran Üniversitesi Genel Cerrahi Kliniğinde Doçent Dr. Abdullah Özgönül ve cerrahi ekibi tarafından, yaşları 39 ile 44 olan obez 2 kadın hastaya Laparaskopik ‘Tüp Mide Ameliyatı’ başarılı bir şekilde yapıldı. Sağlıklarına kısa sürede kavuşan iki hasta, ameliyat sonrası sorunsuz bir şekilde taburcu edildiler.

Bölgede sağlık standartlarını yükselterek, öğrenci ve asistanlarını en iyi şekilde eğitip yetiştirerek, araştırmalar yoluyla yöre ve ülke sorunlarına ışık tutmalarını sağlayan, her türlü sağlık sorunlarına etkili ve modern çözümler sunmaya çalışan, insanlığa yararlı olacak örnek ve bilgili hekimler yetiştirmeyi amaçlayan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinin bütün bölümleri çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedirler. 

Harran Tıp Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde, onkoloji, organ nakli ve obezite cerrahisi alanlarında başarılı çalışmalara imza atan Doç.Dr. Abdullah Özgönül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Sleeve gastrektomi yada türkçe yaygın kullanılan adıyla ‘’Tüp Mide Ameliyatı’’ , günümüzde obezite’nin cerrahi tedavisinde en sık yapılan ameliyatlardandır. Bu ameliyatta midenin yaklaşık 3/4’lük kısmı çıkarılarak mide adeta uzunlamasına tüp şekline getirilmektedir. Ameliyatla midenin kapasitesi küçültülmekte, fakat fonksiyonları değiştirilmediğinden birçok besin gurubunun az olarak tüketilmesine olanak sağlamakta sonuçta küçülen mide hacmi nedeniyle erken doyma olmakta ve kilo kaybına neden olmaktadır”

ŞEKER VE TANSİYON HASTALARI İLAÇTAN KURTULUYOR

Tüp Mide Ameliyatı; laparoskopik (Kapalı) olarak yapıldığını dile getiren Doç Dr. Özgönül; “Böylelikle yara iyileşmesi daha hızlı olmakta, ağrı daha az olmakta, hastanede kalış süresi kısalmaktadır. Bu ameliyatla şeker hastalığı % 40-60 oranında Hipertansiyon % 60-70 oranında düzelmekte ve kişinin ilaç kullanmasına gerek kalmamakta, kişiden kişiye ufak farklılıklar olmakla birlikte ilk ay 15 kg kadar kilo kaybı olmaktadır. Takip eden 2. ayda 10 kg kayıp, 3. Ay 5-6 kg ve sonraki aylarda ise ayda 4-5 kg kilo kaybı olmaktadır. Obezite sorunu olan hastalarımızı Osmanbey Kampüsünde bulunan Harran Tıp Hastanemiz, Genel Cerrahi Kliniğimize bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142