Title of a News Article

Harran Üniversitesi’nin dikkat çeken ilanı…

.

Harran Üniversitesi’nin dikkat çeken ilanı…
banner206

Kamu personel alımlarında liyakat tartışması sürerken Harran Üniversitesinin yayımladığı bir ilan dikkat çekti.

Kamu personel alımlarında liyakat tartışması sürerken Harran Üniversitesinin yayımladığı bir ilan dikkat çekti. 24 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanan Harran Üniversitesi Akademik Personel İlanında, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalına bir yardımcı doçent alınacağı da duyuruldu. Ne var ki alınacak yardımcı doçent için “B 12 eksikliği olan hastalarda ortalama torombositvolümünündeğerlendirilmesi”çalışması yapmış olma ek koşulu getirilmişti.

Kuşkusuz böyle bir ek koşul getirilmesinin hiçbir objektif ve bilimsel tarafı bulunmamaktaydı. Ancak daha da ilginci Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisinin 2014 yılında yayımlanan 3. Sayısında “Vitamin B12 Eksiliğinde Hastalarda Ortalama Trombosit Volümün Değerlendirilmesi” başlıklı bir makale mevcuttu. Bu makalede yer alan yazarlar, Mahmut Abuhandan, Hüseyin Gümüş, Abdullah Solmaz, Bülent Güzel adlı hekimlerdi.

Öyle görülmektedir ki ilan bu makalede yer alan isimlerden birisini tarif etmek için yayımlanmıştı. Son günlerde bilhassa akademik camiada liyakat konusu tartışılmaktadır. Bu nedenle konunun Üniversite Rektörünce açıklığa kavuşturulması zorunludur. Biz aşağıda Rektör Beye cevaplanması istemiyle bazı sorular yönelteceğiz. Fakat öncelikle konunun hukuki çerçevesini biraz açıklamak istiyoruz:

YÖK Kanununa göre bir üniversitede yardımcı doçentliğe atanma için belli koşullar öngörülmüştür. Ayrıca üniversiteler, yardımcı doçentlik kadrosuna atama için yasada aranan asgari koşulların yanında, Yükseköğretim Kurulunun onayını almak suretiyle, münhasıran bilimsel kaliteyi artırmak amacına yönelik olarak, bilim disiplinleri arasındaki farklılıkları da göz önünde bulundurarak, objektif ve denetlenebilir nitelikte ek koşullar belirleyebilmektedir. Ancak bu ek koşulların mutlaka bilimsel kaliteyi arttırma amacına yönelik ve objektif olması gerekmektedir.

Ancak bahse konu ilandaki ek koşul doğrudan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisinde yayımlanan bir makaleyle ilişkilidir. Bu makalede Vitamin B12 eksiliğinde hastalarda ortalama trombosit hacmi araştırılmıştır. Böyle bir araştırmanın üniversitenin bilimsel kalitesinin arttırılmasına katkı sunup sunmayacağını bilim camiasının takdirine sunuyoruz. Ancak bunun bir objektif kriter olmadığı, münhasıran bir kişiyi tariflemek amacıyla yazıldığı açıktır.

 

Son olarak burada Harran Üniversitesi Rektörüne şu soruları yöneltiyoruz:

1.  Üniversitenizin Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalına alacağınız yardımcı doçent için hangi objektif gerekçelerle “B 12 eksikliği olan hastalarda ortalama torombositvolümünün değerlendirilmesi” çalışması yapmış olma ek koşulunu getirdiniz?

2.  “B 12 eksikliği olan hastalarda ortalama torombositvolümünün değerlendirilmesi” başlıklı araştırma üniversitenizin bilimsel niteliğini hangi yönlerden arttıracaktır?

3.  Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisinin 2014 yılında yayımlanan 3. Sayısında yayınlanan “Vitamin B12 Eksiliğinde Hastalarda Ortalama Trombosit Volümün Değerlendirilmesi” başlıklı makale ilandaki ek koşulu karşılamakta mıdır?

4.  Üniversiteniz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı yardımcı doçent kadrosu ilanı yukarıdaki makalenin yazarlardan birisini tarif etmek için mi yayınlanmıştır?

(Kaynak: odatv.com)

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 16:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Harran
Harran - 8 yıl Önce

Bizim bilimsel yuvamızın ancak bu kadar bilim adamları ararsınız ve ilanımızda bu dur harran

SIRADAKİ HABER

banner195