Title of a News Article

Hastane acilleriyle ilgili flaş gelişme

Hastane acilleriyle ilgili flaş gelişme
banner206
 Kamu hastanelerinin acil servislerinde yeni dönem dün başladı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Türkiye genelindeki 63 hastanede ayakta hastalar için 'uzamış vardiya poliklinikleri'nin saat 23.00'e kadar hizmet vereceğini açıkladı.

Acil servise gelen hastaların ilk değerlendirmesinin sağlık personeli ve hekim tarafından yapılacağını dile getiren Gümüş, "Bu değerlendirmeden sonra hasta ya acil polikliniğine ya da yeşil alan 2 dediğimiz, daha hafif olan hastaların, ağır olmayanların, hemen acilin yakınındaki konuşlandırılan mesai dışı polikliniklerde bakılmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine bugün de Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğe göre, hastanın acil servislerde 24 saat içinde stabilizasyonu esas olacak. Hastanın acil servise başvurusundan itibaren 24 saat içinde stabilize edilerek ilgili kliniğe yatışı ya da başka bir sağlık hizmeti sunucusunun yataklı kliniğine sevk edilmesiyle acil hal sona erecek. Acil servislerden kabul edilerek doğrudan uygulanan acil girişimsel işlemler ile 24 saat içinde acil gözlem ünitelerinde uygulanan tüm sağlık hizmetleri için ilave ücret alınamaz. Hastadan ilave ücret alınabilmesi için hastaya/hasta yakınına acil halin sona erdiğine ve müteakip işlemlerin ilave ücrete tabi olduğuna ilişkin "Acil Halin Sona Ermesine İlişkin Bilgilendirme Formu" kullanılarak, yazılı bilginin imza karşılığı verilmesi zorunlu olacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2018, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195