Title of a News Article

Hastasını hayata döndürdü!

.

Hastasını hayata döndürdü!
banner206

 Antalya safra kesesinde taşa bağlı oluşan akut kolesistit teşhisi konulan, kalbi, karaciğer ve safra kesesi ters tarafta bulunan İngilizce öğretmeni 51 yaşındaki Serpil Ünal, Şanlıurfalı Op. Dr. Özgür Cem Müsri tarafından laparaskopi yöntemiyle yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu

Atatürk Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'ndeki zorlu operasyon Op. Dr. Özgür Cem Müsri ve ekibi tarafından yapıldı. Mide ağrısı, hazımsızlık ve şişkinlik şikayetiyle hastaneye başvuran Serpil Ünal'a akut kolesistit (safra kesesi iltihabı) konuldu. Ameliyat edilmesine karar verilen Serpil Ünal, doğuştan bazı organlarının ters tarafta olduğunu söyledi. Bunun üzerine vücut tomografisi çekilen Ünal'ın, kalbi, karaciğeri ve safra kesesinin ters tarafta olduğu belirlendi.

 

50 BİN CANLI DOĞUMDA BİR GÖRÜLÜYOR

Antalya Lisesi'nde İngilizce öğretmenliği yapan Serpil Ünal, gerekli hazırlıkların ardından genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Özgür Cem Müsri tarafından ameliyat edildi. Hastanın sağlığına kavuştuğunu belirten Dr. Müsri, "Serpil Ünal bize bir takım ağrı şikayetleriyle başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu hastanın normalde sağda olması gereken karaciğer ve safra kesesinin solda olduğu, safra kesesinde taşa bağlı iltihap akut kolesistit oluştuğu tespit edildi. Detaylı incelemelerde çok nadir görülen bir durum saptadık. Tıp dilinde 'Situs İnversus Totalis' denilen ve 50 bin canlı doğumda bir görülen anomali mevcuttu. Yani karın içinde ve göğüs içindeki organları normale göre tam tersi tarafta yer alıyordu" dedi.

 

BİR TAKIM ZORLUKLAR YAŞADIK

Tespitin ardından hastanın medikal tedavisini ve operasyonu planladığını kaydeden Dr. Müsri, "Günlük pratiğimizde yaptığımız laparoskopik kolesistektomi ameliyatını iç organları ters tarafta olan Ünal'a da uyguladık. Teknik olarak zorlanmamıza rağmen hastanemizin imkanlarını değerlendirerek başarılı bir operasyon geçekleştirdik. Ameliyat süresince ve sonrasında her hangi bir problem yaşanmadı ve hastamız taburcu edildi. Şu an da sağlığı çok iyi" diye konuştu.

 

SAFRA KESESİ TERS TARAFTA

Kalbinin sağ tarafta olduğunu 2,5 yaşında geçirdiği bir hastalık sonucu, karaciğer ve safra kesesinin de yerlerinin tam tersi bölgede olduğunu 15 yaşında geçirdiği ameliyat öncesinde öğrendiğini anlatan Serpil Ünal, ters yerdeki organlarının şu ana kadar bir sorun yaratmadığını belirtti. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2015, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195