Title of a News Article

Hemşireler Haftası kutlanıyor

Hemşireler Haftası kutlanıyor
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 12 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen kutlama programına katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali İzzettin Küçük, anneliğe en yakın işin ebelik ve hemşirelik olduğunu söyledi. Sağlık konusunda her aşamada hemşirelerin yer aldığını kaydeden Vali Küçük, “Hayatımızın içine bu kadar girmiş, hayatımızın en önemli anlarında bizlere refakat etmiş insanlarsınız. Bazen bir aile içinde bile yakınına bakmak sıkıntı olur ama bir hemşire bunu hayatında defalarca ve özveriyle yapar. Bu yüzden bu meslek benim gözümde annelik mesleğidir” dedi.Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet konusuna da değinen Vali İzzettin Küçük, “Devlet olarak durumun farkındayız. Sizlerden istirham ediyorum, sağlık personeline sözle de olsa saldıranları güvenlik güçlerimize bildirin. Arkasını bırakmayacağız. Minnet ve şükran duyulması gereken bir yerde bu küstahlığı ve kabalığı asla kabul edemiyorum” sözlerine yer verdi.Programa katılan Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ise, anneler günü, hemşireler günü ve ebeler gününün aynı dönemde kutlanmasının yaptıkları çalışmaları daha da anlamlandırdığını ifade ederek, tüm annelerin, hemşirelerin ve ebelerin günlerini kutladı.Kutlama programında yapılan konuşmaların ardından Vali İzzettin Küçük tarafından günün anısına hemşirelere çiçek takdim edilirken, kamu hastanelerinde çalışan ve görevlerinde başarılı olan hemşirelere de teşekkür belgeleri verildi.
Düzenlenen programa Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Ekmen, Halk Sağlığı Müdürü Yaşar Şimşek, kamu hastanelerinde çalışan hemşireler ve davetliler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195