Title of a News Article

Hilvan'da sular kesildi

.

Hilvan'da sular kesildi
banner206
 Fırat baraj havzası Hoşin içme suyu pompaj istasyonunda meydana gelen arıza nedeniyle geçici süreyle Hilvan ilçe merkezine su gönderilemiyor.

Vatandaşların mağdur olmaması için çalışma başlatan ŞUSKİ, içme suyu pompaj istasyonunun bulunduğu Hilvan'ın kırsal Hoşin Mahallesi'ndeki Fırat Havzası'nda su seviyesinin düşmesi nedeniyle, pompaj sisteminde arızanın meydana geldiğini ve bu nedenle su kesintisinin yaşandığını açıkladı. Meydana gelen arıza ile ilgili başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirten ŞUSKİ Hilvan Koordinatörü Fuat Baylan;

'İlçemizin su teminin yaptığımız Atatürk Barajı havzasında su seviyesinin düşmesi nedeniyle geçici bir arıza yaşandı ve bu nedenle ilçe merkezine su pompaj işlemi gerçekleştirilemedi. Tüm ekiplerimizle birlikte başlattığımız arıza giderme çalışmalarımız devam ediyor. Pompaj istasyonundaki platformda gerekli takviyeler yapılıp içme suyunun temini için pompalama ekipmanları gerekli seviyeye indirme çalışmaları devam ediyor. Akşam saatlerine kadar sürecek çalışmaların ardından yeniden içme suyu deposuna pompaj işlemi başlayacak ve arsından şebekelere su verilecektir' dedi.

Yürütülen arıza giderme çalışmalarını yerinde inceleyen Hilvan Belediye Başkan Vekili Salih Aktaş, Hoşin Mahallemizde bulunan Atatürk Barajı Fırat Havzasında içme suyu pompaj sisteminin bağlı olduğu bölgede su seviyesinin düşmesi nedeniyle yaşanan susuzluk sorunu karşısında vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için Hilvan Belediyesi olarak bir dizi önlemler aldık. Belediyeye ait arazözlerle su teminini gerçekleştiriyoruz' dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2016, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195