Title of a News Article

Hilvan'da, Zabıtalar Lokantaları Denetledi

Hilvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Hilvan'da faaliyet gösteren lokanta, restoran ve yemek imalatı yapan tesislerde denetimde bulundu.

Hilvan'da,  Zabıtalar Lokantaları Denetledi
banner206

Hilvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Hilvan'da faaliyet gösteren lokanta, restoran ve yemek imalatı yapan tesislerde denetimde bulundu.

 

Hilvan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bağlı gıda mühendisleri ile birlikte hijyen ve sağlık denetimi yapan Hilvan Belediyesi Zabıta ekipleri, gerekli kurallar çerçevesinde üretim yapmayan işyerlerine uyarıda bulundu.

 

İlçe merkezindeki restoran, lokanta, kebapçı ve ciğercileri ile toplu yemek imalatı yapan işyerlerinde yapılan denetimlerin, halk sağlığı açıcından büyük önem arz ettiğini belirten  zabıta ekipleri, özellikle okulların açılmasıyla birlikte öğretmen ve öğrencilere hitap eden satış oranlarının yükseldiğini ve bu amaçla denetim yaptıklarını ifade etti.

 

Gerekli denetimlerin periyodik olarak yapıldığını, ancak eğitim ve öğretim yılının açılmasıyla birlikte vatandaşların da sürekli uğrak yerleri olan benzer işyerlerinde yapılan denetimlerde, kurallara uygun olmayan şartlarda üretim yapanlara uyarıda bulunan ekipler, belirtilen hijyen ve sağlık kuralları içerisinde imalat yapmayanlar hakkında ilgili yasalar çerçevesinde cezai işlem başlatıyoruz. Durumun tekrarı halinde de işyerlerine kapatma cezası uyguluyoruz dedi.

 

Benzer denetimlerin, unlu mamul, ekmek fırınları ve kasaplarda da devem edileceği bildirildi.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142