Title of a News Article

Hilvan'da Denetlenen Ekmek Fırınları Sınıfta Kaldı

Hilvan Belediyesi ile Hilvan İlçe Tarım Müdürlüğünün ekmek fırınlara yaptığı denetimlerde Hilvan'daki bir çok fırın hijyen ve gramaj uygulamasında sınıfta kaldı.

Hilvan'da Denetlenen Ekmek Fırınları Sınıfta Kaldı
banner206

 

Son günlerde yeniden düzenlenen ekmek rayiçlerinden dolayı ekmek gramajını ve hijyen ortamını kontrol etmek amacıyla Hilvan Belediyesi ve Hilvan İlçe Tarım Müdürlüğü, zabıta ekipleri eşliğinde fırınları denetledi. İlçede mevcut 35 ekmek fırınında yapılan denetlemelerde bir çok fırında fiyat ve gramaj  belirsizliği tespit edildi. Yaklaşık 15 gün önce verilen yeni rayiç bedellerine uygun olarak belirlenen fiyat ve gramaj tarifesine uymayan bazı fırıncı esnafı hakkında tutanak tutuldu.

 

Aynı şekilde ekmek üretiminin olduğu bir çok fırının ise hijyenik olmadığı, hijyen kurallarına göre imalat yapmayan ekmek fırınlarının para ve kapatılma cezası uygulanacağı belirtildi.

 

Fırınlarda gramaj, fiyat ve hijyenik denetimi gerçekleştiren Hilvan Belediye başkan yardımcısı Cenap Torgut ile Hilvan İlçe Tarım Müdürü İsmail Şeyhanlıoğlu, bundan sonra denetimlerin sık sık yapılacağını ve kurallara uymayan esnaflar hakkında yasal uygulama yapacaklarını ifade etti.

 

Hilvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından belirlenen ekmek rayiçine göre pişmiş hali 360 gr. olan ekmekler 1 TL'ye satılıyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195