Title of a News Article

HRÜ'de, yaşlılar haftası kutlanıyor

HRÜ'de, yaşlılar haftası kutlanıyor
banner206
 Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın. 18-24 Mart yaşlılar haftası nedeniyle bakım evinde kalan yaşlıları ziyaret ederek hasbihal etti.

 

Burada açıklama yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, Devletimizin son yıllarda uygulamaya geçirdiği sosyal devlet politikasıyla, yaşlılarımız ve bakıma muhtaç herkese çok büyük hizmetler sunulduğunu belirtti.

 

Yaşlı Bakım Merkezilerinde yaşlı ve bakım ihtiyacı gerekenler için 24 saat tüm gereksinimler karşılandığına dikkat çeken Rektör Taşaltın; “Yaşlılarımıza en iyi şekilde bakılıyor. Böyle yerleri her kesimden insanlarımızın gelip ziyaret etmesi çok önemlidir. Biz de bugün öğrencilerimizi kendi hayatlarının değerini anlamaları açısından ve hayatlarına yön verebilme açısından çok önem verdiğimiz bir hayra vesile olmak istedik. Burada çalışanlar ve özellikle bakımevlerinde kalanlar için çok büyük moral olmak açısından bundan sonra da böyle ziyaretlerimizi sürdüreceğiz”dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özel yaşam Yolu Bakım Merkezi Müdürü Evren Aslan; “Rektörümüz, Dekanımız ve öğrenci arkadaşlarımız merkezimizde kalan yaşlı ve muhtaçları ziyarete geldiler. Büyük moral bulduk. Böyle ziyaretler oldukça bizler çok daha azimle keyifle işimizi yapmaya devam edeceğiz. Hocalarımızın her zaman desteklerini bekliyoruz. Kendilerine teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Yaşlılar günü olma hasebiyle ziyaret organizasyonunu gerçekleştiren Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Akan, ziyarette eşlik eden öğrencilere teşekkür ederek, böyle etkinliklerin, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilinci kazanmalarını için önemli olduğunu belirtti. Prof.Dr. Hasan Akan; “Bakımevi ziyareti, öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturması açısından çok önemlidir. Ziyarette öğrencilerimiz yaşlılarımızla sohbet ettiler. Bu tür faaliyetler, toplumsal dayanışma, sosyal gelişimin sağlanması açısından herkesin yapması gereken bir gönüllü esasına dayanan bir hayır işidir” dedi.

 

Yaşlı Bakım Merkezi ziyaretine Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Akan ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tek tek ziyaret edilen yaşlılara ayrıca karanfil dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142