Title of a News Article

İl Müdürü Erkuş uyardı!

İl Müdürü Erkuş uyardı!
banner206

Dünyayı kasıp kavuran korona virüsü halen etkisini sürdürmekte ve can almaya devam ediyor. Bu durum Türkiye'de de aynı. Salgının yoğunlaştığı bu dönemde hastanelerde doluluk oranı ise bir hayli fazla. Bunun nedenlerinden birisi de bilir kişilerin yanı sıra, deym yerindeyse çok bilmiş kişilerin, Covid19'a yakalanan hastalara akıl vermesinden kaynaklanıyor.

Şu sıralar, vaka sayısı artmakta ve evde kendini karantina altına alan salgına yakalanmış kişiler, doktorların vermiş oldukları ilaçları ve tavsiyeleri dinlememekte ve sonuç olarak yopun bakıma kaldırılmaktadırlar. 

Sosyal medya hesabından açık açık ifadelerdw bulunan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş, doktorların tavsiyesi dışına çıkılmaması konusunda herkesi uyardı. 

Salgına yakalanan bireylerin evdeki izole süreçleri boyunca ilk günden som güne kadar kullanması gereken ilaçları harfiyen kullanmaları gerekiyor. Doktorların sözüne kulak vermeyen, yada aklı çelinerek eşi, dostu, akrabası tarafından söylenilen başka türdeki uygulamalar, virüse yakalanmış kişileri hastanelik ediyor. 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş ta şu sözlerle konuyu ifade etti;

"Evde takip edilip durumu kötüleşen hastalar, hastaneye yatırılmaktadır. Hastaneye/Yoğun bakıma yatırılan hastaların çoğu "komşusu, kaynı, eltisi, dayısının oğlu/kızı" nın ilaçlar hakkında söylediklerinden dolayı ilaçlarını bırakanlardan oluşuyor. Lütfen ilaçlarınızı bırakmayın."

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2020, 23:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sağlıkçı emre
Sağlıkçı emre - 3 yıl Önce

Şanlıurfamızın sağlığı açısından Emre erkuş'un biran evvel görevden alınmasını istiyorum

SIRADAKİ HABER

banner195