Title of a News Article

Lenfödem hastalarının dikkatine...

Lenfödem hastalarının dikkatine...
banner206

Fizyoterapistiniz Selçuk Tekiner’den lenfödem ile ilgili önemli açıklamalar geldi.

Şanlıurfa’da kendi alanında bir ilke sahip ve yapılan araştırmalar neticesinde bu tedaviyi uygulayan tek isim olan Fizyoterapist Selçuk Tekiner, lenfödem hastalığının Urfa’da yaygın olduğunu ve gerekli tedbirlerin alınmaması  halinde kötü sonuçlar elde edileceğini söyledi.

Lenfödem hastalığıyla artık baş başa kalmayacaksınız. Tecrübeli isim Fizyoterapist Selçuk Tekiner, manuel olarak uygulamalı bir şekilde sizleri bu hastalıktan kurtarıyor.

Fizyohayat Sağlıklı Yaşam Merkezinde başarılı bir şekilde görevini icra eden Selçuk Tekiner, lenfödem hastalarını fizik tedavi merkezlerine beklediğini ve bu hastalığın daha kötü sonuçları almadan, önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

LENFÖDEM NEDİR?

Lenfödem hastalığıyla ilgili bilgiler aktaran Fizyoterapist Selçuk Tekiner, "lenf sıvısını taşıyan kanallar veya lenf nodüllerinde doğuştan ya da sonradan meydana gelen hasar sonucu lenf sıvısının taşınamayarak hücreler arası boşlukta birikmesiyle oluşan bir hastalıktır. Sıklıkla meme kanseri sonrasında radyoterapi sonucu, cerrahi operasyonlarda lenf nodüllerinin kısmi veya komple çıkarılması sonucunda görülür. Aynı zamanda konjenital yani doğuştan da görülebilmektedir. Hastalar çoğunlukla kolda şişlik, ağırlık hissi ve fonksiyonel kayıptan şikayet ederler. Zamanla ciltte kuruluk buna bağlı çatlak ve enfeksiyonlara karşı açık bir hal gelişir. Lenfödem kronik ve ilerleyici bir seyre sahiptir. Tedavi edilmediği sürece tablo giderek daha kötü bir hal almaktadır. Bu yüzden erken tanı ve tadavi lenfödem tedavisinin başarısını arttırır. Lenfödemin tedavisinde kanıtlanmış en iyi yöntemlerden biri manuel lenf drenajıdır. Manuel lenf drenajı özel hareketleri barındıran bir tekniktir. Bu yöntemin öncelikli amacı şişliği indirmek daha sonrasında ise bunu korumak olacaktır. Lenfödem yüzünden hassas hale gelen cildi nemlendirmek ve korumak da tedavinin bir parçasıdır." ifadelerini kullandı. 

Şanlıurfa Fizyohayat Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde manuel lenf drenajı uygulamalı yapılmakta çok iyi sonuçlar elde edildiği görülmektedir.




Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142