Title of a News Article

Metrolife Hastanesinde tatbikat

Metrolife Hastanesinde tatbikat
banner206

Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri öncülüğünde Bir Deprem tatbikatı düzenlendi.Tatbikat kapsamında Şanlıurfa Bozava ilçesinde gerçekleşen deprem nedeniyle ilçede depremden etkilenen ve Bozova ilçe hastanesinde oluşan hasar nedeniyle hastalar Şanlıurfadaki diğer hastanelere transfer edildi.

Özel Metrolife Hastanesi Hastane Afet Planı (HAP) kapsamında düzenlenen tatbikat öncesinde sağlık personeline deprem, yangın ve çeşitleri yangın söndürme cihazlarının kullanımı, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlerle bunlardan korunma yöntemleri hakkında eğitim salonunda bilgiler verildi.

Tatbikat kapsamında Depremden etkilenen Yaralılar Özel Metrolife Hastanesine getirildi

Yaralılara ilk müdahale Acil Serviste uygulandı ve hafif yaralı oldukları tespit edildi hastalar bir süre müşahede altında tutularak psikososyal destek verildi olası bir deprem durumunda tüm çalışmalar ve uygulamalar gözden geçirilerek gerekli tedbirler alındı.

Özel Metrolife Hastanesi çalışanlarının gerçekleştirdiği ve gerçeği aratmayan tatbikat sonrasında İş ve Güvenlik Uzmanı Ali Fuat Beldek tarafından basına şu açıklama yapıldı.

Bizde bu konuda personellerimiz ve sağlık çalışanları olarak hazır olmak zorundayız. Her şeyden önce sağlık kurumlarının bu tarzdaki doğal afetlere hazırlıklı olması gerekiyor. Çünkü deprem sonrası en çok ihtiyaç duyulan birimler sağlık kurumlarıdır. Yaralılara ve ortaya çıkacak hastalıklara karşı hizmet verebilmek için önce biz hazır olmalıyız ki buraya gelecek insanlara da hizmet verebilelim. Hızlı ve güvenli, ortamları oluşturup, her şeyden önce kendi personellerimizi bilinçlendirerek oluşacak bir doğal afette yaralı insanlara nasıl müdahale ederiz ile ilgili bir takım tatbikatlar yapıyoruz. Zaman zaman masa başı toplantılarıyla eğitimler düzenliyoruz, bazen de sahada bazı kurumlarımızın desteğiyle bu tarzda hizmet alarak gerçeğe yakın saha tatbikatları yapıyoruz. Mümkün olduğunca hazır bir pozisyonda personellerimizle birlikte bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2018, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142