Title of a News Article

O borçlar tamamen siliniyor

O borçlar tamamen siliniyor
banner206

 Torba Yasa'ya eklenen tasarıya göre Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlara ait hastanelere olan bin liraya kadar borçlar silinecek. Bin liranın üzerindeki borçların ise yarısı 1 yılda tahsil edilecek...

Başta Bağ-Kur borçlarının dondurulması olmak üzere birçok yenilik getirecek olan torba yasa görüşmeleri TBMM'de devam ediyor.

Yasaya verilen yeni bir önerge 500 bin vatandaşı sevindirdi. AK Partili Süreyya Sadi Bilgiç'in imzasıyla verilen önergeye göre; bin liraya kadar olan borçların tamamı silinecek ve ortadan kalkacak. Bin liranın üzerinde olan borçlarda ise yarısının bir yıl içinde ödenmesi durumunda kalan kısım silinecek.

Edinilen bilgiye göre bu borçların neredeyse tamamının Bağ-Kur'lu vatandaşlara ait olduğu belirlendi. Toplam fatura sayısının ise 500 bini bulduğu ve miktarının 107 milyon lira civarında olduğu belirtildi. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen yasaya bu önergenin eklenmesi durumunda, binlerce vatandaş nefes almış olacak. Bu vatandaşlar borçları yüzünden alamadıkları sağlık hizmetinden de yararlanacak. Sadece borç değil, faiz ve gecikme cezaları da ortadan kaldırılacak. Borçlarla ilgili getirilen tarih sınırı 31 Aralık 2014. Borcun yarısının bin liranın üzerinde olması durumunda ise bin liralık kısmı silinecek ve kalan miktar tahsil edilecek. (Takvim)

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 10:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
halil
halil - 9 yıl Önce

yalan haber yaptırıyorlar benımde borcum var sadece taksıtlendırme var faızde var ustelık fasfıs anlayacagınız

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142