Title of a News Article

Sağlık Bakanlığından seferberlik...

.

Sağlık Bakanlığından seferberlik...
banner206

 Sağlık Bakanlığı Şanlıurfa için seferberlik ilan etti. Yarın başlayacak olan "Sağlıklı Kadın Sağlıklı Anne" projesi kapsamında Şanlıurfa'ya 645 Ebe göreve çıkıyor.  Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Mahmut Kaçar 'ın girişimleri sonucu Şanlıurfa da ki erken çocuk ölümleri ve kadın ölümleri üzerinde 15-49 yaş arası kadınlar üzerinde sağlık taraması yapılacak. Türkiye'de en fazla çocuk doğumu ve aynı oranda ölümü yaşanan kent olan Şanlıurfa'da "Sağlıklı Kadın Sağlıklı Anne" projesi kapsamında bir ay boyunca 645 Ebe tarafından yaklaşık 431 bin kadına ulaşılması hedeflenmekte. 
Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Mahmut Kaçar, "Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde Şanlıurfa’da ki kadınlarımız üzerinde ciddi bir sağlık taraması yapılacak"dedi. Milletvekili Kaçar "
Şanlıurfa'ya 21 ilden 602 Ebe görevlendirilmesi yapıldı.Şanlıurfadan katılacak sağlık personeli sayısı 645 Şanlıurfa'daki 15-49 yaş arası 431.000 kadına ulaşılması hedeflenmekte Türkiye'de ilk defa yapılan bir çalışma bu projeyi il halk sağlık Müdürlüğü yürütecek "dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2016, 15:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sağlıkçı
Sağlıkçı - 8 yıl Önce

Bir sorun neden başlatıyor? Çünkü özel hastaneler kapandıktan sonra anne ölümleri Türkiye ortalamasının 5 katına çıkmıştı. Halk sağlığı Başkan'ına o yüzden ziyarete gelmişti, bilgi notu benimki

Hakan
Hakan - 8 yıl Önce

Sayın vekil halkın tedavi olduğu, hizmete kolaylıkla ulaşabildiği ùç òzel hastahane başkanınîn urfalı olduğu SGK bu hastahaneleri sudan sebeplerle kapatı.siz yine sağlık taraması yapîn, ama kalıcı çözümler sunsaniz daha iyi olur

teo
teo - 8 yıl Önce

Ulan calisanlarida dusunun bir kisiye 200kisi düşüyor bakmak icin baslicam kampanyaniza

SIRADAKİ HABER

banner195