Title of a News Article

Sağlık konusu masaya yatırıldı...

.

Sağlık konusu masaya yatırıldı...
banner206

Daha önce şehrin Milli Eğitim sorunlarını masaya yatırarak ayrıntılı raporlar hazırlatıp, bu alandaki derslik ihtiyaçlarının giderilmesi için girişimlerde bulunan ve 2017 yılı yatırımlarına 500 Milyon TL ek ödenek tahsis etmeyi başaran Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, sağlık alanında yapılacak çalışmaları gündemine aldı.

Daha önce kentte atıl durumda bulunan eski Çocuk ve Doğum Hastanesi, eski Devlet Hastanesi ve Harran Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi binalarının durumunu inceleyen Vali Erin, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Duran, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Yaşar Şimşek ve Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Faruk Günak ile bir toplantı yaparak durum değerlendirmesi yaptı.

Şanlıurfa’nın her alandaki sorunlarına kalıcı çözümler üretmek ve artan nüfusa paralel yatırımların devam etmesinin sağlanması için koordineli ve planlı bir çalışma yapılması gerektiğini belirten Vali Erin, 2019 yılına kadar okullarda ikili eğitim dönemini sona erdirmeyi planladıklarını bu amaçla yaptıkları çalışmalar sonucu 2017 yatırım programı için 500 milyon TL ek ödenek tahsis edildiğini hatırlattı. Bu tahsisle birlikte Şanlıurfa ve ilçelerinde derslik sıkıntısının 2019 yılında ortadan kalkmış olacağını ifade eden Vali Erin, desteklerinden dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a ve Şanlıurfa Milletvekillerine teşekkür etti.

Şanlıurfa’nın sağlık alanında da çözüm bekleyen sorunlarının bulunduğunu dile getiren Vali Erin, vatandaşların atıl durumdaki hastanelerin değerlendirilmesi yönünde taleplerinin olduğunu söyleyerek, “Geçtiğimiz günlerde Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimiz ile birlikte bu hastaneleri inceleyerek neler yapabileceğimizi konuştuk. Bugün de Sağlık Müdürümüz, Halk Sağlığı Müdürümüz ve Başhekimimiz ile bir değerlendirme yaptık. İmkanlar dahilinde ne yapılabilecekse hayata geçirecek ve halkımızın taleplerini yerine getireceğiz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2017, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142