Title of a News Article

Sağlıkta yeni dönem...

Sağlıkta yeni dönem...
banner206

Sağlık Bakanı, denetim mekanizmalarının güçlendirileceğini belirterek, bütün sağlık hizmetlerinin dijital onaydan geçeceğini kaydetti. Koca, bunun için ‘yapay zekâ’nın devreye sokulacağını bildirdi.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta denetim mekanizmalarının güçlendirileceğini, bunun için ‘yapay zekâ’nın devreye sokulacağını söyledi. Koca, başta obezite, katarakt ve sezaryen ameliyatları olmak üzere bütün sağlık hizmetlerinin dijital onaydan geçeğini belirtti. Muhalefet tarafından dillendirilen “şehir hastanelerinde hasta garantisi olduğu” söylentilerine de tepki gösteren Bakan Koca “Hasta garantisi diye bir şey söz konusu değil” dedi. Gazetecilerle bir araya gelen Bakan Koca, başta şehir hastaneleri olmak üzere sağlık alanındaki gelişmelerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Koca özetle şunları söyledi:

32 ŞEHİR HASTANESİ YAPILACAK

Şehir hastaneleri, branş eksikliğinin ve teknoloji yetersizliğinin olmadığı, kadro anlamında bir eksikliğin yaşanmadığı, bu noktada hastanın başka bir merkeze gönderilmeyip hassasiyetle tedavisinin yapıldığı bir hastane olacak. Şehir hastanelerini markalaştırmak istiyoruz. Toplamda 32 hastane yapmayı planlıyoruz. Hedef 44 bin yatak. 9 hastane açıldı, 13 hastanenin inşaatı devam ediyor.

KOORDİNATÖR BAŞHEKİMLİK

Şehir hastaneleriyle birlikte yönetim şeklini de değiştirdik. Tepede koordinatör başhekimin olduğu, koordinatör başhekim yardımcılarının 10’a kadar çıkabildiği, altında idari ve mali direktörlerin olduğu ve hastanelerin de birer başhekiminin olduğu bir yönetim şekli getirdik.

ÜNİVERSİTELER İLE İŞ BİRLİĞİ

Hizmetin son noktası olmayı hedefleyen şehir hastanelerinin bir başka hedefi de eğitimin ve araştırmanın da zirvesi ve son noktası olmak. Bunun için de bir kararname ile düzenlenme yapıldı. Şehir hastaneleri eskiden sadece bir üniversite ile iş birliği veya protokol yapabiliyordu. Artık birden fazla üniversite ile iş birliği yapılabilecek. Böylece nitelikli insan kaynağının olduğu üniversitelerle iş birliğinin önünü açtık.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2019, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195