Title of a News Article

Salgında bile insan sağlığı için mücadele ediyorlar

Salgında bile insan sağlığı için mücadele ediyorlar
banner206

Harran Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kolu’nun başında bulunduğu Girişimsel Radyoloji ekibi, Covit-19 coronavirüs salgın döneminde bile hayatı tehdit eden kanaması bulunan hastaları anjiyo yöntemiyle tedavi ederek sağlıklarına kavuşturmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Harran Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kolu, son bir haftada ilimizde ve il dışından art arda gelen akciğer kanaması, böbrek kanaması ve idrar kesesi kanaması gibi hastalıkları olan hastaları Hastanemizde Girişimsel Radyoloji bölümünde hızlıca tedavi edilerek sağlıklı bir şekilde taburcu ediliyorlar.

Anjiyo yöntemiyle, embolizasyon adı verilen teknikle kasıktaki bir damardan milimetrik bir kesi ile giriş yapılarak yaklaşık 1 saatlik sürede hastalar tedavi edilerek sağlıklarına tekrar kavuşmaktadırlar.

Harran Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kolu’nun başında görev yaptığı Girişimsel Radyoloji Ekibi, Covit-19 coronavirüs salgın döneminde de Şanlıurfa başta olmak üzere Urfa halkına ve çevre illerinden gelen hastalara da hizmet vermeye devam etmektedir.

Girişimsel Radyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kolu, açıklamasının devamında ‘Eskiden çok ölümcül olan kanamalar artık girişimsel radyoloji bölümündeki bu yeni tip tekniklerle çok hızlı ve etkili bir şekilde tedavi edilebiliyor. Ve bu işlemler için sadece bir damardan, özel aletlerle ve ince giriş yapılıp kanayan damar bulunup özel malzemelerle kapatılıyor.

Bu yöntem bir ameliyat olmadığı için, hastanın vücudunda kesi yapılmadığı için hastalar işlemden hemen birkaç gün sonra normal hayatlarına devam ederek eski sağlıklarına tekrar kavuşmaktadırlar. Dedi.

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Güzelçiçek " Bölgede birçok merkezde yapılamayan operasyonlar, hastanemizde gerçekleştiriliyor.  Üniversite hastanemiz Şanlıurfa’daki hastalara umut olduğu gibi bölgedeki hastalara da umut olmaya devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195