Title of a News Article

Şanlıurfa'da bir ilk...

.

Şanlıurfa'da bir ilk...
banner206

 Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir ilke daha imza atttı.  İntraorbital ve intrakranial uzanım gösteren etmoid osteom (kemik tümörü) teşhisi konulan Hastanın burnundan, endoskopik olarak girip göze ve beyine  ulaşan tümör bıçaksız şekilde başarılı bir operasyon ile çıkarıldı.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi K.B.B. Uzmanı Op.Dr.Ahmet Doblan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bedriye Uysal isimli hastamızın bulanık görme, çift görme ve baş ağrısı şikayeti ile hastanelerine başvurduğunu belirterek, “36 yaşındaki hastada yapılan muayene ve tetkikler sonucunda sol etmoid kemikten kaynaklanan ve yaklaşık 1.5 cm orbita içerisine uzanan ve orbitada itilmeye sebep olan kitlenin kafa tabanında ön kafa çukuruna da yaklaşık 1 cm kadar girdiği ve beyine doğru uzandığı İntraorbital ve intrakranial uzanım gösteren etmoid osteom (kemik tümörü) teşhisi  konulan Hastaya  endoskopik kafa tabanı ve orbita tümörü eksizyonu yapılması gerektiği ameliyat olmaması durumunda körlük ve beyin zarlarında iltihaplanmaya bağlı menenjit riskinin olduğu anlatıldı. Hastaya uygulanan medikal tedavinin ardından ameliyata hazır hale gelince yaklaşık 6 saat süren bir operasyon ile sadece burun içerisinden girilerek tümör tamamen çıkartıldı” dedi.

Op. Dr. Doblan, bu ameliyatın devlet hastanelerinde çok nadir olarak yapılan ve genellikle beyin cerrahi göz doktorlarının katılımı ile yüzde ve kafa derisinde yapılan kesiler ile yapılan bir ameliyat olduğunu belirterek,  şunları kaydetti;

“Ancak biz burada bunu hiçbir kesi yapmadan baştan sona sadece endoskopik görüntüleme ile gerçekleştirerek ameliyattan sonra yoğun bakım ihtiyacı duymadan hastamızı servise çıkartmayı başardık.”

Ameliyat sonrası 1. günde çekilen görüntüleme tetkiklerinde hiçbir sorun olmadığı ve tümörün tamamen çıkartıldığı görülen hastanın tamponları alınıp hasta taburcu edildi.

 

“Sağlığıma kavuşamayacağımı düşünüyordum”

İntraorbital ve intrakranial uzanım gösteren etmoid osteom (kemik tümörü) teşhisi konulan Hasta Bedriye Uysal ise, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelmeden önce Şanlıurfa’da faaliyet gösteren özel bir hastaneye müracaat ettiğini dile getirerek, şunları ifade etti;

“Özel Hastanede yapılan muayene ve tetkiklerin ardından bir ucu Gözümde diğer ucu ise Beynime kadar uzanan bir tümör tespit edildiği acilen ameliyat olmam gerektiğini söylediler.

Ardından bu tür ameliyatların çok riskli ve özellikli olmasından dolayı tam teşekküllü hastanelerde yapılabileceğini kendi hastanelerinin böyle bir ameliyata imkân tanımadığını söyleyip bizlere önerilerde bulundular.

Özel hastanedeki doktorlar bir ucu Gözümde diğer ucu ise Beynime kadar uzanan bir tümör tümör tespit ettik ve biz bu hastanede ameliyatınızı yapamayız dediğinde dünyam karardı bir an bu hastalıktan öleceğimi ve hiç sağlığıma kavuşamayacağımı düşündüm. Şükürler olsun ki Ailemle birlikte Şanlıurfa’nın en büyük ve en kapsamlı hastanesi konumunda olan Mehmet Akif İnan Eğitim ve

Araştırma Hastanesine müracaat ettik burada K.B.B.uzmanı Op.Dr.Ahmet Doblan hocamız beni sağlığıma tekrar kavuşturdu. Hayatımı önce Allah’a sonra da hocamıza borçluyum. Hastanede tedavi gördüğüm süre içerisinde hiçbir zorlukla karşılaşmadım bana ve aileme çok iyi davrandılar buradan Şanlıurfalı hemşerilerime çağrım şudur ki  Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma  Hastanesi bölgemizin en iyi hastanesidir. İl dışına veya başka hastanelere gitmenize hiç gerek yok emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum Allah herkesten razı olsun.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195