Title of a News Article

Sekiz şehir yıl sonunda bitiyor...

Sekiz şehir yıl sonunda bitiyor...
banner206

İstanbul'da Başakşehir Şehir Hastanesi'nin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan brifing aldı. Cumhurbaşkan Erdoğan brifing sonrası açıklamalarda bulundu. Kamu özel işbirliği yöntemiyle hayata geçirilen proje kapsamında 10 şehir hastanesinin hizmete alındığını hatırlatan Erdoğan, "İnşası devam eden 8 şehir hastanemizin büyük bölümünü bu yıl sonuna kadar, kalanlarını da önümüzdeki yıl hizmete almayı planlıyoruz" dedi. Bir yıl önce Şanlıurfa'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfalılara şehir hastanesi müjdesini vermişti. ancak, şehir hastanesi ile ilgili henüz bir adım atılmış değil. 

Yaklaşık 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabı bugün açılıyor.

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin tamamı hizmete girdiğinde Avrupa'nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacağını belirten Koca, "İstanbulumuz, iki yakadaki şehir hastanelerimizle birlikte sağlık altyapısı bakımından da dünyanın en başta gelen şehri olacaktır." ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli solunum cihazlarına ilişkin, "İnşallah Mayıs sonuna kadar beş bin cihaz üretilmiş olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Ülkemize ve milletimize İstanbulumuza hayırlı olmasını diliyorum. Burası yap-işlet-devret anlayışıyla yapıldı. Rönesans ortağına da şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu işi başaramayacaklar diyenler çıktı. Bu işi Türk müteahhitleriyle ve yabancı ortakla başardık. Temelini attığımız günden bu yana bu işi başaramayacaklar diyenler çıktı, hamdolsun bu işi başardık ve şimdi ilk etabını bugün açıyoruz, ikinci etabını da mayıs ayının 20'sinde açacağız. 

Gelişmiş ülkelerdeki sağlık sistemlerinin dahil çöktüğü bir dönemde elimizdekinin kıymetini iyi bilmeliyiz. Türkiye bu sürece oldukça avantajlı girmiştir.  Türkiye kendi ayaklarının üzerinde durarak gücünü göstermiştir. Kendi kendimize yeterli olmanın, hatta dostlarımıza yardım edebilecek seviyede bulunmamızın seviyesini görüyoruz

Yeşilköy ve Sancaktepe'de hastane inşaatları sürüyor. Bugüne kadar 10 şehir hastanesini hizmete aldık.

Ülkemizde genel sağlık sigortası kapsamında kalan neredeyse kimse yoktur. Herkesi bu şemsiyenin altına topladık.

Eskiden şifa değil dert kapısı olan hastaneleri yeniledik. Bununla kalmadık hayalimiz olan şehir hastanelerini kurmaya başladık. Şehir hastaneleri benim rüyamdı, hayalimdir dedik ve her geçen gün bunları yapacağız. 8 şehir hastanesini yıl sonuna kadar hizmete alacağız. Sadece bugüne değil 10 yıl sonrasına da cevap verecek bir yatırım yapıyoruz. Sağlık harcamaları 190 milyar liraya ulaştı. Yeni dönemde yeni eserlerle ülkemizi yükseğe çıkaracağız

Dünya ventilatör konusunda sıkıntılar yaşıyor. Biz bu süreci başarılı bir şekilde atlattık.

(Yerli ve milli ventilatör üretimi)

Ayda 5 bin üretmezlerse bilmeliler ki hesabını sorarız. Şehir hastanemizin ventilatör sıkıntısı olmayacak.

Yolu yapıldı yapılıyor. Bir taraftan da metrosunu yapıyoruz. Başakşehir hastanemizin yanına bir de metro yapıyoruz. Hastanemizin ulaşımında her hangi bir sıkıntı olmayacak.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle;

3 ana bloktan oluşan Başakşehir Şehir Hastanemiz 8 branş hastanesini içinde barındırmaktadır.

Hastanemiz bütünüyle 15 Mayıs'ta hizmet verecektir.

Bugün itibarıyla bin 35 nitelikli yatağı daha sağlık sistemimize katıyoruz.

Hastane en gelişmiş görüntüleme araçları ile donatılmıştır. Tamamı hizmete girdiğinde Avrupa'nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacaktır.

Başakşehir'in ardından Sancaktepe Şehir Hastanesi'ni de devreye aldığımızda, İstanbul'un iki yakasında iki büyük sağlık üssümüz olacak. İstanbulumuz, iki yakadaki şehir hastanelerimizle birlikte sağlık altyapısı bakımından da dünyanın en başta gelen şehri olacaktır.

Kadın doğum ve çocuk hastanelerinin yataklı servislerini hizmete alıyoruz, şimdilik bu bölümleri pandemi hastanesi olarak kullanacağız.

Sterilizasyon bizim için son derece önemli 3 ayrı blokta yaklaşık 5 bin metrekare alanda kuruldu. Tüm süreç modern cihazlarla donatıldı. Acil laboratuarımız hastanenin tam olarak devreye girmesi ile hizmete girecek. Bu dönemde bizim için önemli olan kan ürünleri 7/24 hazırlanabilmektedir.

İyileşmiş olan hastadan plazmasını alıp tedavi amaçlı kullanmak amacıyla alt yapıya sahiptir. Şu an pandemi amaçlı kullanabileceğimiz için gerekli altyapıyı tamamladık. 

Başakşehir Şehir Hastanemizin bütün yatakları, yoğun bakım altyapısına sahip olup gerektiğinde hepsi yoğun bakım olarak kullanılabilir. 

YERLİ VE MİLLİ VENTİLATÖR

Yerli ve milli ventilatörümüz bugün itibarıyla üretilmiş ve kullanıma hazır hale getirilmiştir.100 yerli solunum cihazının teslimatı yapılıyor. Bu dönemde özellikle dünyada en çok sorun olan solunum cihazları olmuştur. Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde geliştirilen Baykar, Arçelik, ASELSAN ve Biosis ve Sanayi Bakanlığı’nın yoğun desteği ile üretilen ventilatörler de bugün itibari ile üretilmiş ve hazır hale getirilmiştir. Biz toplamda Mayıs ayına kadar 5 bine kadar üretilmesini planladık.

Bakan Varank'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bugün hastanemizin açılışının yanında yerli ve milli yoğun bakım solunum cihazlarının da ilk teslimatını gerçekleştiriyoruz. Mayıs ayının sonuna kadar 5 bin cihaz üretilmiş olacak. 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2020, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195