Title of a News Article

Selfie çekenler dikkat!

.

Selfie çekenler dikkat!
banner206

Uzman Psikiyatrist Sabri Yurdakul, özellikle yağışlı havalarda selfie çubuklarının paratoner etkisi ile yıldırım çarpmalarına yol açtığını, bu havalarda selfie çubuğu ile fotoğraf çekilmekten kaçınılması gerektiğini belirtti.

Çılgınlık düzeyinde olmasa da yaşadıklarımızı belgelendirme ve beğeni toplama isteği ile her yaptığımızı selfieye dökme alışkanlığı edindik. Geldiğimiz noktada artık yaşadıklarımızı belgelemek değil, özellikle selfie çekmek daha ön plana çıkmaya başladı. Uzman Psikiyatrist Sabri Yurdakul, "Bunun birinci nedeni ilgi çekme isteği. İnsanlar bizi görsün, bizden bahsetsin, gündemde kalalım. 'Başkası var da ben neden yokum, onlardan neyim eksik?' dediğimizde selfie çekmeye başlıyoruz. Bu yüzden selfie bizim egomuzun dile gelmesi bir yerde. Öyle ki egomuz yükseldiği oranda selfilerimiz artıyor. Aynı şekilde selfielerimiz arttıkça egomuz şişiyor. Bu durumun narsistik yönü de var. Bizi beğendikleri zaman mutlu oluyor, beğenmediklerinde kızıyor bozuluyoruz. Bizi beğenenleri beğeniyor, beğenmeyenlerin kapısından bile geçmiyoruz" dedi.

 

"SOSYAL MEDYA RUHUMUZU AÇIĞA ÇIKARIYOR"

Bütün bunların sosyal medyanın aslında ruhumuzu açığa çıkarması ile ilgili olduğunu kaydeden Yurdakul, şöyle devam etti:

"O yüzden de giderek hayatımızın bir parçası oluyor. Yaşadığımız anı görüntülüyor ve bunu paylaşıyoruz. Ama bu her zaman olumlu sonuçlar vermiyor. Bazen farkında olmadan riskli yerlerde çekim yapıp hayatımızı tehlikeye atabiliyoruz. Bu nedenle oluşan kazaların en büyük nedeni kimi zaman yaşantımızı tehlikeye atacak davranışlar edinmemiz. Yüksek yerlerde selfie çekerken dengeyi kaybetmek, araba sürerken selfie çekmeye çalışmak ya da yaşantımızı tehlikeye sokacak başka yerler. Selfie çekmek araç olmaktan çıkıp amaç haline geldiğinde tehlikenin boyutları büyümekte. Giderek daha çok ilgi çekmek için daha alışılmadık yerlerde selfie çekmeye kalkışmak, güvenlik önlemlerini de gözardı ettiğimizde yaşamsal tehlike oluşturabilir hale gelmektedir. Bu nedenle selfie çekerken daha dikkatli olmakta fayda var."

Uzman Psikiyatrist Sabri Yurdakul, yağışlı havalarda selfie çekmenin de son derece tehlikeli olduğunu belirterek, "Özellikle de yağışlı havalarda selfie çubuklarının paratoner etkisi ile yıldırım çarpmalarına yol açması sebebiyle bu havalarda selfie çubuğu ile fotoğraf çekilmekten kaçınmak gerekiyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2015, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142