Title of a News Article

Şenay Hoca uyardı! Kanamalara dikkat

Şenay Hoca uyardı! Kanamalara dikkat
banner206

Özel Şanmed Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Necmi ŞENAY yaz aylarında artan burun kanamaları ilgili önemli bilgiler verdi.
“Genellikle yaz aylarında havanın ısınması ve klimaların oluşturduğu kuru hava nedeniyle burun içinin kuruyup mukozanın çatlamasıyla kanamalar artmaktadır”.
Burun kanamaları ön burun kanamaları ve arka burun kanamaları olarak iki bölüme ayrıldığını söyleyen ŞENAY ;Ön burun kanamalarının daha çok gençlerde ve çocuklarda görüldüğünü, arka burun kanamalarının ise   hipertansiyon ve damar sertliği bulunan yaşlılarda meydana geldiği belirtti.
Çocuklar da daha çok hassas olan burun mukozasının,burun karıştırılması,alerjik rinit gibi sebeplerden  kanayabileceğini ve durdurmanın kolay  olabileceğini fakat özellikle yaşlı ve hipertansiyona bağlı kanamaların daha şiddetli olduğunu  ve bazen hayati öneme taşıyabileceğini belirtti.  
Kanama meydana geldiğinde,halk arasında yaygın olarak bilinen kafanın arkaya doğru kaldırılmasının  yanlış olduğunu belirten ŞENAY’ bu şekilde kanın genize gitme ihtimali olduğunu,bunun yerine doğru uygulamanın kanama başladığında burnun soğuk su ile yıkanması, başın öne eğilerek burnun iki parmak ile mandal gibi sıkılarak  beş dakika beklenmesi,pamuktan küçük rulo yaparak burna tampon uygulanması gerektiğini,kanamanın durmaması halinde ise  en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasını söyledi.


Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2018, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142