Title of a News Article

Sıcaklar ne zaman bitecek...

Sıcaklar ne zaman bitecek...
banner206
Son yılların en sıcak yaz mevsiminin yaşandığı Şanlıurfa'da, havalar bir türlü normal seyire düşmüyor.

Şanlıurfa kent merkezi başta olmak üzere, tüm ilçelerinde kavurucu sıcaklar insanları perişan etmeye devam ediyor. Haziran Ayının son 10 günü itibariyle başlayan hava sıcaklıkları, son yılların rekorunu da beraberinde getirdi. Ulusal medya kanallarına da konu olan Siverek'teki 61 derece sıcaklık göstergesi yaklaşık 1 ay önce olmuştu. Aynı manzaralara bugünlerde rastlamakta kolay. 

Artan sıcaklıkların ne zaman sona ereceği, tahminler üzerinde her ne kadar  kamuoyuna yansıtılsa da, öyle görünüyor ki, Kurban Bayramına kadar sıcaklık devam edecek. 

Son açıklanan hava tahminlerinde bu sıcaklıkların bir süre daha devam edeceği belirtilmişti. 

Şanlıurfa'da, sosyal medya üzerinden sıcaklıklarla ilgili paylaşılan fotoğraflarda  sıcaklık göstergeleri dikkatlerden kaçmıyor. Vatandaşlar tarafından çekilen bir fotoğrafta yine bir sıcaklık termometresi kareye alındı ve sıcaklık derecesi 56.5'i gösteriyordu. 

Bu sıcaklardan bunalan Urfalı halkı, hafta sonlarını iyi değerlendirmeye çalışıyor. Sulu bölgelere giderek serinlemenin yollarını arayanlar havuzlara giriyor yada sulama kanallarına kendini atıp tehlikeye aldırış etmeden serinlemeye çalışıyor.

Sıcaklar, en çok onları etkiliyor

Kamu kurum veya özel sektörde çalışan engelli işçiler, yaşanan bu sıcaklardan dolayı çok zorlandıkları öğrenildi. Bir kaç günde olsa devletin kendilerine inisiyatif tanıyıp gerekli izinlerin verilmesini isteyen engelli çalışanlar, seslerini sosyal medya ve bizler aracılığıyla duyurmaya çalışıyorlar. 


Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2017, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195