Title of a News Article

Siverek ilçesinde neler oluyor..

.

Siverek ilçesinde neler oluyor..
banner206
ŞANLIURFA’nın Siverek Devlet Hastanesi'nde görevli doktor Mehmet Oduncu, bugün poliklinikte bir hasta yakınının saldırısına uğradı. Hafif yaralanan doktor hasta yakını hakkında şikayetçi olurken, meslektaşları ise saldırıyı kınadı.



Siverek Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi Polikliniği'nde görevli Uzman Doktor Mehmet Oduncu, öğle saatlerinde mesai bitmesine rağmen hastasını muayene etmesini isteyen yakını ile tartıştı. İddiaya göre, muayeneyi mesai saatinde yapacağını söyleyen Oduncu, hasta yakını tarafından dövüldü. Diğer hasta yakını ve güvenlik görevlilerinin engellediği hasta yakını polise teslim edilirken, hafif yaralanan doktor ise darp raporu alarak kendisine saldıran kişiden şikayetçi oldu.



SAĞLIKÇILAR İŞ BIRAKTI



Sağlıkçıların tepkisine yol açan bu olayın ardından doktor ve sağlık çalışanları, iş bırakma kararı aldı. Öğleden sonra hastanenin acil servis dışındaki birimlerinde görev yapılmazken, sağlık çalışanlarının üye olduğu sendikalar da olayı kınamak için hastane bahçesinde toplandı. Saldırıyı protesto için toplanan kalabalık adına konuşan Sağlık-Sen üyesi Serdar Hampolat, "Darp sonucu doktor arkadaşımız yaralanmıştır. Görevi şifa dağıtmak olan sağlıkçılara saldırı anlayışının artık son bulmasını istiyoruz. Bu olay nedeniyle saldırıya karşı tepki göstermek amacıyla acil servis dışında polikliniklerde hizmet verilmeyecektir. Vatandaşların bunu anlayışla karşılamasını bekliyoruz. Olayı şiddetle kınıyor ve takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz" dedi.DHA

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195