Title of a News Article

Siverek'te Engelliler koordinasyon merkezi açıldı

Siverek'te Engelliler koordinasyon merkezi açıldı
banner206

Siverekli Engelliler yeni Koordinasyon Merkezi binasına kavuştu.

Siverek Belediyesi ilçede yaşayan engelli vatandaşların yaşamlarını engelsiz hale getirmek, toplumsal, sosyal ve kültürel yaşamda da engellilerin yer almasını sağlamak amacıyla yaptığı bir dizi engelsiz çalışmalardan birini daha hizmete açtı.

Siverek Belediyesince ilçenin Hacıömer Mahallesinde bulunan eski kaymakamlık lojmanını bir bölümünü engelli vatandaşlar için koordinasyon merkezi haline getirdi.

Koordinasyon merkezinin açılışına Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Kemal Karataş, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

Açılış ve yeni binada yapılan incelemenin ardından Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş, merkezin açılışına katkı sunanlara teşekkür ederek şunları kaydetti.”Bu yolda bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’ye ve bu mutlu günümüzde açılışımıza iştirak eden herkese engelli kardeşlerim adına teşekkür ediyorum’’

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Müdürü Habip İpar ise konuşmasında şunları kaydetti” Büyükşehir Belediyesi olarak koordinasyon merkeziyle entegreli olarak çalışacağız. Belediye başkanımızın bu merkeze malzeme desteği oldu, bundan sonraki katkılarımız devam edecek, Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’a bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz merkezin açılışında katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada şunları kaydetti” Değerli arkadaşlar hepimiz birer engelli adayıyız, bunun farkında olmalıyız. Siverek engelliler derneğimizin, değerli başkanı ve üyeleri sık sık ziyaretime gelirdiler. Yanıma gelip gittiklerinde duygulanıyordum. Evet, bizler her daim engelli adayı olduğumuzun farkında olmalıyız, o nedenle bu kadar çalışkan, özverili dernek başkanı ve üyelerine her türlü desteği vermek boynumuzun borcudur. Engelli kardeşlerimizin rahat bir ortamda gelip faaliyetlerini sürdürmeleri için, kendilerine çok mütevazı bir yeri tahsis ettik. Bir nebze olsa kendilerine desteklerimizi sunabilmek amacıyla engelliler koordinasyon merkezini hizmete açtık. Değerli dostlar sadece engellilerle ilgili çalışmıyoruz, Malumunuz Siverek’te gece demeden, gündüz demeden yedi yirmi dört saat çalışmaya devam ediyoruz, yani Siverek’te değişim sürüyor, İnşallah bundan sonra da yapacağımız projelerle bu değişim devam edecek” dedi.

Belediye Başkanı Yılmaz katılımcı ve engellilerle birlikte merkezin açılışını yaparak hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Engelliler kendilerine sunulan hizmetten dolayı Belediye Başkanı Resul Yılmaz’a ilgi göstererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2017, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195