Title of a News Article

Suruç'ta açıldı..

Suruç'ta açıldı..
banner206

Türkiye'nin en büyük barınma merkezi özelliğine sahip olan Suruç Konaklama Tesisi'nde kalan Suriyeli sığınmacılar için tam donanımlı prefabrik hastane yapıldı.

35 bin kişilik Suruç Konaklama Tesisi'nde, tam donanımlı prefabrik hastane açıldı. Suriyeli sığınmacılara birçok hizmetin verildiği çadır kentte daha iyi şartlarda sağlık hizmeti verilmesi amacıyla 5 ay önce yapımına başlanan prefabrik hastane binasının inşaatı tamamlandı. Şubat ayında hizmet vermeye başlanılan hastanede 3 ayda 130 bin Suriyeli tedavi edildi. 45 günde tamamlanan ve 30 personelin görev aldığı 758 metrekare alana tek katlı olarak kurulu hastanede 24 saat doktor bulunuyor.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Suriyeli misafirlere daha iyi hizmetler sunmak için çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Tesisin sağlık hizmetlerinden sorumlu yöneticisi Abdullah Aksu da hastanede misafirlere 24 saat esasına dayalı acil sağlık hizmeti verildiğini ifade etti.

 

BEKARLAR MAHALLESİ KURULDU

Öte yandan Suriye'deki iç savaşta ailesine ve yakınlarını kaybeden bekarlar için ise çadır kentte 'Bekar erkek mahallesi' kuruldu. 40 bekarın kaldığı mahallede evlenmek isteyenlerin buradan alınarak, ailelerin kaldığı mahallelere yerleştirildiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 22:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195