Title of a News Article

Tabipler Odası’ndan kınama geldi

.

 Tabipler Odası’ndan kınama geldi
banner206

Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet Gülüm, Diyarbakır’da yol kesen PKK’lılar tarafından öldürülen Dr. Abdullah Biroğul olayını kınadı.

Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet Gülüm, yaptığı yazılı açıklamada, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2013 yılı mezunu ve Diyarbakır doğumlu Dr. Abdullah Biroğul’ün  2013 yılında yapılan 53.dönem devlet hizmeti yükümlülüğü (mecburi hizmet) kurası ile atandığı ilk tercihi olan Diyarbakır Kulp İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi’nde çalışmakta iken  Diyarbakır’ın Kulp ile Lice İlçeleri arasında yol kesen teröristler tarafından katledildiğini belirtti.

“Bizler bu gün bir meslektaşımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz” diyen Gülüm, açıklamasında şunları kaydetti;

“ Asker, polis, sivil ve sağlık personeli demeden gözü dönmüş teröristlerin 112 acil servisinde görev yapan fedakâr sağlık personellerine ve eczacılık yapan meslektaşlarımıza yaptıkları saldırıları da kınıyor   canlarımıza kasteden terör örgütünü, destekçilerini ve teröre göz yumanları Şanlıurfa Tabipler Odası olarak bir kez daha lanetliyoruz. İnsan olmanın  En temel haklarından biri olan yaşama hakkı hunharca elinden alınan sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.”                                                                 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195