Title of a News Article

Tam ümitler koptu derken...

Tam ümitler koptu derken...
banner206

İzmir’den Şanlıurfa’ya parmağının kesilmesi için gönderilen hastaya Şanlıurfa Mehmet Akif inan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarılı bir şekilde nakil yapıldı.

İş kazası sonrası sağ el parmağı kopan hastanın ilk müdahalesi İzmir’de yapıldı. Yapılan Ameliyatın başarısız olması nedeniyle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne müracaat eden hastanın ayak başparmağından alınan doku başarıyla eline nakil edildi.

31 yaşında Suriye uyruklu Muhammet Elkarkai’nin İzmir’de iş kazası sonrası sağ el başparmağı koptu. İzmir’de ki hastanede, parmağı replante edilen hastanın ameliyatı başarısız olunca parmağını kestirmek için ikamet yeri olan Şanlıurfa'da, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi El Cerrahisi Kliniğine başvurdu.

El Cerrahi Uzmanı tarafından yapılan muayene sonrası, hastaya başparmağın el fonksiyonda yüzde 60 öneme sahip olduğu anlatılarak, ayaktan ele parmak nakli önerildi. Ameliyatı kabul eden hastaya operasyon planlandı.

El Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Numan Atılgan, Plastik Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Abdullah Sürücü ve Op.Dr. Buğra İpek tarafından 7 saat süren zorlu ameliyat sonrası, Hastanın sağ ayak başparmağı başarıyla eline nakil edildi.

Takiplerinde sıkıntı yaşanmayan hastanın 45 gün sonra fizik tedaviye başlayarak, tama yakın el fonksiyonlarının işlev görmesi bekleniyor.

Bu tür riskli ve deneyim gerektiren ve çok az merkezde yapılan ameliyatların Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yapılması ve güçlü altyapısı ile deneyimli mikro cerrahi doktorları tarafından yapılması takdir topladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2021, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195