Title of a News Article

Türkiye'nin baş belası geri döndü!

.

Türkiye'nin baş belası geri döndü!
banner206

Havaların ısınmasıyla birlikte kene hareketliliği başladı. Türkiye'nin her bölgesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı var.

Konuyla ilgili bilgiler veren Sağlık Uzmanları, geçen yıl ilk vakanın Nisan ayında görülmesine rağmen bu yıl havaların serin gitmesi nedeniyle hastanelerine gelen ilk vakanın Mayıs ayının sonuna doğru Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinden geldiğini söyledi. Uzmanlar özellikle kırsalda dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Uzmanlar, "Havalar ısınmaya başladı. Bugüne kadar az vaka gördük ancak havalar ısınacak ve bu şekilde devam edeceği için insanlar özellikle kırsal alanlara ve dış ortama daha fazla çıkacaklar. Bu da KKKA hastalığı açısından risk oluşturacaktır. Bu nedenle şu anda biz dikkatleri ve önlemleri üst düzeye çıkarmak durumundayız. Türkiye genelinde vaka var. Artık her ne kadar KKKA Kelkit Vadisi'nden çıktı ve Kelkithastalığı gibi en başta dile getirilmiş olsa da bugün baktığımızda KKKA hastalığının Türkiye'nin her yerinde olduğunu görüyoruz. Keneler hareket eden canlılar ve tüm Türkiye'ye yayıldılar. Dolayısıyla her bölgede hasta var. Günümüze kadar bu sene için özellikle Çorum, Tokat yöresinden bunlar hastalığın endemik olduğu alanlar bizden çok daha fazla vakaları var. Ankara yöresinde de az. Biz Trabzon'da da görmüyoruz ama bölge hastanesi olmamız sebebiyle vakalar bize geliyor. Ankara'nın içinde de görülmüyor onlar da bölge hastanelerin yer aldığı bir şehir olduğu için oralardan vakalar geliyor. Bu sene az. Tokat, Amasya, Çorum yörelerinde hasta sayıları var ama geçen yıllara göre daha az" ifadelerini kullandı.

 

"EN AZ VAKA GEÇEN YIL GÖRÜLDÜ"

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarının en az geçen yıl görüldüğünü dile getiren Uzmanlar, "Bu sadece bizde değil, bütün Türkiye'de vakaların azaldığı bir gerçek. Bunun nedeni sadece korunma önlemlerinin alınması ya da halkın bilinçlendirilmesi değil muhtemelen virüsün kendi hızını da tamamlamış olması. Bundan sonra da vakaların giderek azalacağını bekliyoruz. Bu seneye baktığımızda vakaların hala çok gündemde olmadığını çok fazla vaka olmadığını görüyoruz. Bunun birçok sebebi var bu sene havalar çok soğuk gitti. Çok soğuk gittiği için insanlar dış ortama fazla çıkmadılar, kene teması pek olmadı."

 

Kaynak: Ajanslar

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2017, 02:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142