Title of a News Article

Urfa, bu alanda altın yılını yaşayacak

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, urfastar Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Urfa, bu alanda altın yılını yaşayacak
banner206

 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar’ın girişimleri sonucunda, son dönemlerde Şanlıurfa’daki sağlık yatırımlarında büyük bir artış yaşandığı görülüyor.

M. SAİD AYHAN
Güneydoğu’nun merkezi konumunda bulunan Şanlıurfa’da sağlık yatırımları devam ediyor. AK Parti iktidarı döneminde sağlık yatırımlarında büyük pay sahibi olan Urfa, 2014 yılında da yapılması planlanan hastaneler ile deyim yerindeyse altın yılını yaşayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve diğer Urfa Milletvekillerinin girişimleri sonucunda Bin 700 yataklı şehir hastanesinin temeli atılması planlanan Urfa’da, toplum sağlık merkezlerinin de kurulacağı bildirildi.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Urfastar’a yaptığı açıklamada, Haliliye, Eyyübiye ve Viranşehir’e toplum sağlık merkezi kuracaklarının müjdesini verdi. Bununla ilgili olarak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüştüklerini vurgulayan Milletvekili Kaçar, “Yapılmasını planladığımız toplum sağlık merkezlerinin bütçesi çıkarıldı, yakın bir zamanda ihalesi de gerçekleştirilecektir. Bu merkezlerimizin kurulmasının ardından sağlık çalışanları da atanacak” dedi.

Milletvekili Kaçar, Şanlıurfa’da halk sağlı bölge laboratuarının kurulacağını da belirterek, bunun Mardin, Diyarbakır ve Şırnak gibi bölge illerine de hizmet verebileceğini söyledi. 

3 hastane daha yapılacak
Milletvekili Kaçar, verdiği bu müjdelerde sınırlı kalmadı. Suruç, Hilvan ve Ceylanpınar’a da TOKİ tarafından 150’şer yataklı hastane yapılacağını dile getiren Kaçar, bu hastanelerin ihalelerinin de 2 ay içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Viranşehir ve Siverek devlet hastanelerinin geçtiğimiz yıl tamamlandığına da vurgu yapan Kaçar, “450 Yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Akçakale devlet hastanesi de şuanda bitme aşamasındadır. Ayrıca 750 Yataklı Şehir Hastanesinin yapılması yönünde çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu. 

40 Milyon TL’ye daha ihtiyaç var
Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Osmanbey Yerleşkesi'nde yapımı devam eden Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatı ile ilgili de konuşarak, “Buraya daha önce 55 Milyon TL para aktarıldı. Ancak bu yeterli gelmedi. Şuanda bu hastanenin bitmesi için 40 Milyon TL’ye daha ihtiyaç var. Bunun için Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz ile görüştüm. İnşallah bu sorun da en kısa sürede çözülür” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2014, 10:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
polat
polat - 10 yıl Önce

sayın vekilim urfaya yapmış olduğunuz çalışmalardan ötürü urfalılar adına çok tşk ederiz.

Mürsel Keçeli
Mürsel Keçeli - 10 yıl Önce

Urfa çok şanslı.

Halil İbrahim
Halil İbrahim - 10 yıl Önce

Sayın Vekilim emeğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum

Halil KAÇAR
Halil KAÇAR - 10 yıl Önce

Siz değerli vekillerimizin ve Ak parti iktidarının siyaset değil hizmet anlayışı sayesinde Urfanin ve Urfalinin ufku açıldı. Hayata daha temiz ve sağlıklı bir gözle bakma fırsatı doğdu. Sizler Şanlıurfa için bir lütufsunuz.Rabbim gücünüze güç katsin inşallah.durmak yok desteğe devam!

ABDÜLKADİR KAÇAR
ABDÜLKADİR KAÇAR - 10 yıl Önce

Sn.vekilim sizin sayenizde şanlıurfada sağlık lisesi okuyan öğrencilerin boşta kalma ihtimallerini azaltarak bugunun gençlerine ekmek kapısı açtınız siz daha iyi daha yüksek yerlere layıksınız urfa size minettar

SIRADAKİ HABER

banner195