Title of a News Article

Urfa'da bir ilke imza atıldı...

Urfa'da bir ilke imza atıldı...
banner206

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Ümit MERCAN, Şanlıurfa’da ilk defa, Pankreas Kanseri hastaya, kapalı yöntemle Whipple operasyonu gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza attı.
Kilo kaybı, kaşıntı, iştahsızlık ve sarılık şikayetleri ile Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne başvuran 67 yaşındaki hasta Ahmet Bulut Ambulansla Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Burada Op. Dr. Esat Taylan Uğurlu tarafından yapılan ERCP işlemi ve bilgisayarlı tomografi, MRG (emar)  sonucunda safra kanalını 12 parmak bağırsağına açıldığı bölgeyi tam olarak tıkayan bir tümör olduğu görüldü. Periampuller tümör teşhisi konulan hastanın ameliyata uygun evrede olduğu tespit edildi.
Hastaya karaciğerden PTK adı verilen bir kateter takıldı ve sarılık değerleri geriledikten sonra titiz bir hazırlık süreci başlatıldı. Onkoloji Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ümit MERCAN ve Onkoloji Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih ASLAN tarafından ameliyata alınan hastaya yaklaşık 5 saat gibi bir sürede laparoskopik yardımlı whipple operasyonu uygulandı. Yapılan başarılı ameliyatla Hastanın tümörü açık cerrahiye oranla küçük bir kesi ile karından çıkarıldı.
Hastanın ameliyat sonrasında herhangi bir komplikasyonu olmadığını belirten Op. Dr. Ümit MERCAN, Hastanın ameliyattan 1 gün sonra gıda aldığını ve Operasyondan 6 gün sonra ise sağlıklı bir şekilde taburcu edildiğini kaydetti.
Nispeten kalabalık bir nüfusa sahip olan Şanlıurfa’da bir yılda maalesef yüzlerce insana kanser teşhisi konulmakta olduğunu ve vatandaşlarımızın birçoğunun şifayı çevre illerde aradığını belirten Op. Dr. Ümit MERCAN, “Ne yazık ki ameliyat sürecinde ve sonrasındaki takip süreçlerinde hasta ve yakınları ekonomik olarak ve ulaşım açısından birçok problemle karşılaşmaktadır. Saygın kurumlarda değerli hocalarımızdan aldığımız eğitim ve bilgi birikimimizle biz cerrahi onkologlar (kanser cerrahisi uzmanları) ülkemizin çeşitli bölgelerinde pandemi sürecine rağmen herhangi bir aksama olmaksızın halkımıza özveriyle hizmet vermekteyiz. Şanlıurfa’da da bu gibi ileri cerrahi işlemleri büyük merkezlerdeki gibi başarıyla uygulamaktayız ve hastalarımızın tercihlerine de saygı duyarak hemşerilerimiz için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195