Title of a News Article

Urfa'da hayat kurtaran protokol imzalandı

Urfa'da hayat kurtaran protokol imzalandı
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile Türk Kızılay Şanlıurfa Şubesi arasında 'Kızılay İlk Yardım Eğitimi'  protokolü imzalandı. 
‌ŞUTSO hizmet binasında düzenlenen imza törenine Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek ve Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanı Dr. Ahmet İnan katıldı.
ŞUTSO personeli ve bölgedeki katılımcı firma çalışanlarına ilk yardım ve güncelleme eğitimlerinin verilmesi, kan bağışı konusunda bilgilendirmeler yapılması amacıyla imzalanan protokol ile çalışanların günümüzde ve gelecekte gönüllü kan bağışçısı olmalarının sağlanması için ortak çalışmalar yapılacak.

PELTEK: 'HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ’
Türk Kızılay ile hayati önem taşıyan bir protokole imza attıklarını belirten ŞUTSO Başkanı İ. Halil Peltek, “Fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin artması, ilkyardım bilgi ve becerisinin odamız personeli ve katılımcı firma çalışanlarına öğretilmesi hayati önem taşıyan bir gerekliliktir. ŞUTSO ve Bölgemizde faaliyet gösteren tüm firmaların personel sayılarına göre ilkyardımcı bulundurulması, kazalara bağlı ölüm ve sakatlık riskinin azaltılması, bu kapsamda zorunlu ilk yardım eğitimlerinin gerçekleştirilmesi, olası kaza ve yaralanmalarda hayat kurtaracak kutsal bir amaca hizmet edecektir. Bu konuda Kızılay’ımıza gereken desteği vermeye çalışacağız” dedi.

İNAN'DAN TEŞEKKÜR
Kızılay Şanlıurfa Şubesi Başkanı Dr. Ahmet İnan ise, imzalanan protokolün kan stokuna büyük bir katkı sağlayacağına inandıklarını belirterek, "Türk Kızılay Şanlıurfa Şubesi olarak, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile gerçekleştirdiğimiz bu protokolü çok önemsiyoruz. İlk Yardım Eğitimi, yasal bir zorunluluk olmanın yanı sıra tüm işyerlerinde önemsenmesi gereken bir ihtiyaçtır. Bu nedenle işletme sahiplerinin işyerlerinin, tehlike sınıfına bakmadan tüm çalışanlarına bu eğitimleri aldırması ölüm ve sakatlık risklerinin en aza indirgenmesi işbirliğimizin amacını ortaya koyuyor. Hem çalışanların yaşamlarının güvence altına alınması hem de işletmenin maruz kalabileceği riskler karşısında bir önlem oluşturması açısından ilkyardım eğitimlerini çok önemli buluyoruz. Ayrıca verilecek eğitimler ve kampanyalar neticesinde, hem kan stokuna büyük katkı sağlanacak hem de bilinçli kan ve kök hücre bağışçılarının sayısı artacaktır” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195