Title of a News Article

Urfa'da son 8 günlük korona tablosu...

Urfa'da son 8 günlük korona tablosu...
banner206

Şanlıurfa’da, son 8 günde 70 bina, 6 mahalle, 4 mezra, 1 sokak ve bir berber dükkânı ile bir unlu mamulleri dükkanı çalışanları karantinaya alındı.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan Korona Virüsü, son günlerde ülkemizde ölüm ve vaka sayısında düşüş göstermeye başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu’nun aldığı önlemler sayesinde korona virüsü ülkemizde yavaş yavaş etkisini yitirmeye başladı. Hatta korona ile ilgili sonuçların iyiye gitmesnden dolayı Cumhurbaşkanlığının kararıyla 1 Haziran’dan itibaren normalleşme dönemine geçildi ve önlemler kapsamında kapalı bulunan iş yerleri açılmaya başlandı.

Urfa’da korkutan tablo

Ülkemizde ölüm ve vaka sayısı anlamında sonuçlar iyiye gidildiğini gösterirken, Şanlıurfa’da son günlerde vaka sayısının artması dikkat çekiyor. Şanlı Haber Ajansı’nın yaptığı araştırmaya göre; Şanlıurfa’da son 8 günde 70 bina, 6 mahalle, 4 mezra, 1 sokak ve bir berber dükkanı ile bir unlu mamulleri dükkanının çalışanları 14 gün süreyle karantinaya alındı. Şanlıurfa’da son 8 günde 41 yerde uygulanan karantina sürecinin ise sona erdiği bildirildi.

Bir günde 14 vaka çıktı

Son 8 günde en fazla vakanın olduğu gün ise 6 Haziran Cumartesi günü oldu. O günde toplamda 14 kişide korona virüsü testinin pozitif çıkmasından dolayı 14 yerde karantina uygulamasına karar verildi.

Eyyübiye ve Viranşehir zirvede

Şanlıurfa’da son 8 günde korona virüsünün en fazla görüldüğü yer Eyyübiye ile Viranşehir İlçesi oldu. Eyyübiye ve Viranşehir’de son 8 günde 17’şer vaka göründü, en az vaka görülen yer ise 1 vaka ile Halfeti İlçesi oldu. Ayrıca son 8 günde Ceylanpınar, Akçakale, Harran ve Bozova ilçelerinde korona virüsünün çıkmaması dikkat çekti.

Belediye Başkanı koronaya yakalandı

Koronaya yakalananlardan birisi de Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık oldu. Korona virüsü testi pozitif çıkan ve hastanede tedavi altına alınan Başkan Bayık, kendisiyle temas kuranlardan virüs testi yaptırmalarını istemişti.

Şanlıurfa’da korona virüsünün son günlerde artmasının nedeni; sosyal mesafeye uyulmaması, maske takılmaması ve gizliden yapılan taziye ile düğünler olarak gösteriliyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195