Title of a News Article

URFA'DA T.C TİCARETi VURGUNU

.

URFA'DA T.C TİCARETi VURGUNU
banner206

Türkiye'de en fazla özel hastane ve TIP Merkezlerinin bulunduğu il olan Şanlıurfa'da 3 yıldır devam eden dev operasyon sonuçlandı. Türkiye'nin bir çok İl'in de olduğu gibi Yolsuzluk ve usulsüzlük yapan çok sayıda özel hastane ile Devletin bağları kesildi. Vurgunun Devlete maliyeti yaklaşık 1 Katrilyon olduğu ileri sürüldü. 

Şanlıurfa'nın ve bölgenin en büyük Hastanesi olan OSM Ortadoğu Hastanesinin Paralel yapı ile bağlantısı olduğu gerekçesi ile  Sağlık Bakanlığı ve SGK ile sözleşmesinin fesh edilmesinin ardından gözler Şanlııurfa'da ki diğer özel hastaneler ve TIP Merkezlerine çevrilmişti. Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da üç özel hastanenin SGK ile sözleşmeleri yenilenmedi. 

2013 Yılında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar şubesi ekipleri, SGK Müfettişlerine gelen şikayet ihbarları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Şanlıurfa il Genelinde bulunan 59 Özel Hastane ve TıP merkezleri teknik ve idari takibe alındı.  Uzun süren istihari çalışmalar neticesinde özel hastaneler ile TıP merkezlerinin ciddi yolsuzluk ve haksız kazanç elde ettileri,  elde edilen yaklaşık 800 Milyon TL'lik paranın yarısından fazlasının FETÖ ve PKK-KCK örgütlerine aktarıldığı tespit edildiği iddia edildi.

T.C  TİCARETİ

Şanlıurfa Emniyeti ve SGK Müfettişlerinin hazırladığı raporlar üzerine  Özel hastane ve TIP merkezlerine yönelik yaptırımlar yapılmayınca devreye  Ankara girdi.  Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Teftiş kurulu  iki yıl önce özel bir ekip kurdu. KOM, Özel savcılık ve uzman ekiplerden oluşan bir komisyon tarafından Çok sayıda İl ve özellikle  Şanlıurfa adeta gözlem altına alındı. 
Özel bir Hastane sahibi olan kişinin sahip veya ortak olduğu çok sayıda TIP merkezi başta olmak üzere, diğer özel hastaneler ile TIP Merkezlerinin  SGK'ya kestikleri faturalar ile kabul ettikleri hastalar takip edilmeye başlandı. Şanlıurfa'nın kenar semtlerinde yer alan ve merdiven altı olarak tabir edilen bazı TIP Merkezleri ile Siverek, Birecik, Suruç ve Viranşehir, Ceylanpınar ile Akçakale ilçelerinde ki TIP merkezlerinin T.C ticareti yaptıkları tespit edildi. Ankara' daki uzman ekiplerin T.C Ticaretini fark etmeleri üzerine Şanlıurfa'da binlerce kişinin ifadelerine başvuruldu.

Vatandaşların T.C bilgilerini kayıt altına alan bir şebeke tarafından kurye aracılığıyla  TIP merkezlerine geceleri T.C bilgileri dağıtılmaya başlandı. Mecvut TIP merkezlerine hayatları boyunca hiç uğramayan binlerce vatandaş TIP Merkezlerinde her türlü muayene, tahlil, operasyon olmuş gibi kayıtlar yapıldı. Aralarında zaman zaman Özel hastanelerinde başvurduğu T.C kayıtları sayesinde  devletten Milyonlarca (trilyon) haksız kazanç elde edildi. Hayatı boyunca anjio olmayan, bekar kızların Kürtaj yapıldığı, vefat eden kişilerin muayene edildiği, her doğan çocuğu Kuveyzde tutulduğu TıP merkezleri ile hastanelerde her türlü yolsuzluk tespit edildi. 
Vatadaşların T.C bilgilerini TıP merkezlerine geceleri dağıtan kuryelerin yakalanmasının ardından operasyonun boyutu dahada genişledi. T.C Ticareti sayesinde ŞAnlıurfa genelinde binlerce kişi ile yüzleşeme yapıldı. Bu kişilerin verdikleri ifadeler doğrultusunda soruşturma derinleştirildi. Elde edilen bulgular ve alınan paraların nereye harcandığı tespit edildi. SGK'ya  tahakkuk edilen faturaların tahsilinden sonra bu paraların büyük bir bölümünün FETÖ-KCK-PKK'ya aktarıldığı tespit edildi.  

KÖŞK DEVREYE GİRDİ

Türkiye'nin birçok Kentin de ve özellikle  Urfa'da ki yolsuzluk, sadece Urfa'da konuşulmadı, Ankara'yı harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan  Ahmet Davutoğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya talimat verdi. Türkiye'nin sağlık bütçesini sarsan TIP Merkezleri ve Özel hastanelere yaptırım kararı alındı. 

31 Mart 2016 gününe kadar SGK ile yeniden sözleşme için Ankara'ya davet edilen Şanlıurfa'da ki Özel Hastaneler ve TIP Merkezleri ile ilgili nihayi karar verildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatları doğrultusunda Şanlıurfa'da faaliyet gösteren URSU, Edessa ve Acedemia Kadın-Doğum Hastanesi ile SGK 'nın sözleşmesi fesih edildiği bildirildi. Özel hastaneler ile ilgili kararını veren yetkililerin bu hafta içerisinde TIP merkezleri ile ilgili yaptırımları kamuoyu ile paylaşacağı belirtildi. 

Günler öncesinden SGK ile sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini bilen hastane yöneticileri Ankara'ya giderek Başta Milletvekilleri ile diğer yetkililerle görüştükleri, Milletvekillerinin alınan kararını Devlet tarafından verildiğini öğrenmeleri üzerine hastane sahiplerine yardımcı olamadıkları iddia edildi. 

BAYSAL CEVAP VERDİ...
OSM Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Halil Baysal, Twiter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. OSM Hastanesinde bir yolsulzuk olmadığını ifade eden Baysal' OSM Hastanesinde bir tek yolsuzluk bulunmamıştır. 2 yıldır bütün ard niyetli incelemelere rağmen yolsuzluk bulunamayınca bir algıya kurban edilmiş ve kapatılmıştır. Her biri farklı dünya görüşüne sahip ortaklardan oluşan bir hastaneyiz, Bu hastanenin her hangi bir yere para aktarmış olması kadar saçma bir şey olamaz.herkes algı ile dedikodu üretiyor' dedi. 



Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195