Title of a News Article

Urfa sağlıkta ilerliyor

.

Urfa sağlıkta ilerliyor
banner206

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma hastanesinde Türkiye’de nadir yapılabilen bir operasyon gerçekleşti. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İlker İNCEBIYIK tarafından Gözyaşı kanal tıkanıklığı tedavisinde ağrısız, izsiz olarak laser yöntemi ile tedavi yapılmaya başlandı. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İlker İNCEBIYIK Gözyaşı kanalı tıkanıklığının Multi Diod Laser DSR ameliyatı ile 10 dakika gibi kısa sürede tedavi edilebileceği söyledi.
Gözyaşı kanal tıkanıklığı nedir? Hasta kendisinde böyle bir rahatsızlık olduğunu nasıl anlar? Kişinin ağladığı, soğan gibi bazı kimyasal maddeleri kokladığı veya bazı tahriş eden maddeler ile karşılaştığında gözlerinin sulandığını kaydeden Şanlıurfa eğitim ve Araştırma hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İlker İNCEBIYIK bununla birlikte gözyaşı kanalı tıkandığında, alt kapaklar gevşeyip sarktığında ve hatta göz kuruluğunda irritasyona bağlı gözde sulanma olabileceğini ama 10 dk gibi kısa bir sürede tedavi edilebileceğini anlattı.
Gözyaşı kanal tıkanıklığı Uygulaması hangi yaşlarla sınırlıdır? Uygulama 2 yaşından itibaren yapılabilir. Üst yaş sınırı yoktur. Ameliyat olması gereken hastalarda iyi bir muayene sonrasında Multidiod Laser DSR yapılabilir. Op. Dr. İlker İNCEBIYIK "Çocuklar doğuştan gözyaşı kanalı tıkalı olarak doğabilir. Gözde sulanma ve çapaklanma olur. Masajla geçmezse 9 ay-1 yaş civarı güvenli ve basit bir yöntem olan sondalama ile kanallar açılır. Geciktikçe kanalın tekrar tıkanma ihtimali artar. Sondalama yeterli olmazsa geçici olarak tüp takılır" dedi.
Gözyaşı kanal tıkanıklığı Başarı oranı nedir Multidiod laser DSR tecrübeli bir cerrahta yüksek başarı oranına sahiptir. Uygun bir prosedürle yapıldığında yüzde 90 oranında bir başarıya ulaşılmaktadır. Yetişkinlerdeki kanal tıkanıklığında açık veya kapalı dakriosistorinostomi (dsr) ameliyatı yapıldığını bilgisini veren Op. Dr. İlker İNCEBIYIK, açık dsr ameliyatında burun kenarında ciltten 1-1,5 santimetrelik bir kesi yapılıp, kemik pencerenin açıldığını dile getirdi. "Gözyaşı kesesi ile burun iç yüzeyini döşeyen mukoza ağızlaştırılır. Problemli vakalarda geçici olarak tüp yerleştirilir. Ameliyatın tıkanmadan açık kalma olasılığı yüzde 90 civarındadır" ifadesini kullandı. Kapalı endoskopik dsr ameliyatında da lazerle veya burun iç tarafından kesi ile yapıldığına dikkat çeken İNCEBIYIK, 'MultiDiod Lazer DSR' ameliyatının etkili, kanamayı azaltan, izsiz bir yöntem olarak öne çıktığını vurguladı. Ameliyatta doku zedelenmesi MultiDiod lazerin özeliğinden dolayı az olur. İyileşme süresi çabuktur. Hasta ameliyattan hemen sonra hastaneden çıkabilir" diye konuştu.
Uygulama kimlere hangi nedenlerle yapılamaz? Gözyaşı kanalının en ucunda kapaklarda bulunan punktum adını verdiğimiz giriş deliği yoksa bu işlem uygulanamaz. Öncelikle punktumların cerrahi olarak açılması gerekir. Gözyaşı kanalına gelmeden önce alt ve üstte birer adet kanalcık (kanalikül) vardır. Bu kanalcıklarda tıkalı ise Laser DSR yapılamaz. Bu iki durumda diğer DSR yöntemleri de zaten yapılamaz. Öncelikle punktum ya da tıkalı olan kanalcıkların açılması gerekir. Fakat bu iki durumda seyrek rastlanan hastalıklardır. Kısacası Multidiod Laser DSR Gözyaşı kanalı tıkalı olan hastaların çok büyük bir çoğunluğunda yapılabilir. Gereken tek şey uzman bir hekimin tüm bu konulara dikkat ederek, iyi bir muayene yaparak bu cerrahiye karar vermesidir.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2017, 17:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfa
Urfa - 7 yıl Önce

Dünyanin her ülkesi saglikta ilerler ancak urfa ilerlemez cönkü urfa halki egitim ögretimde basarisiz. Urfa halki kural kanun tanimaz. Esitsizlik urfada had saflarda. Haksizlik urfada cok olur. Böyle bir sehirde mutlulugu göremezsiniz herkes adeta sinir köpü heran hersey olabilir. Umarim urfa halki birgün evel hatasinin farkina varir. Gercekleri görür hikayelere aldiris etmez.

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142