Title of a News Article

Urfa’da 1 Katrilyonluk vurgun…

Türkiye’de en fazla TIP Merkezlerinin bulunduğu Şanlıurfa’da 10 Müfettiş incelemelerine başladı. Şanlıurfa’da FETÖ ‘ya para aktardığı tespit edildiği için SGK tarafından sözleşmesi fesih edilen bu hastanenin adına ise bir kişi Urfalı Bürokratı sosyal medya üzerinden iftira attı.

Urfa’da 1 Katrilyonluk vurgun…
banner206
Türkiye’de en fazla TIP Merkezlerinin bulunduğu Şanlıurfa’da 10 Müfettiş incelemelerine başladı.  Şanlıurfa’da FETÖ ‘ya para aktardığı tespit edildiği için SGK tarafından sözleşmesi fesih edilen bu hastanenin adına ise bir kişi Urfalı Bürokratı sosyal medya üzerinden iftira attı.

Son yıllarda Türkiye’de artan özel sağlık merkezleri halkın sağlık sorununu büyük ölçüde çözerken, bu hastanelerden  bazıları ise büyük vurguna imza attıkları tespit edildi. Devlet yolsuzluk yapan TIP Merkezlerini son bir yıldır sıkı bir denetime aldı. Türkiye’de yaklaşık 600 TIP Merkezi bulunmasına rağmen Şanlıurfa’da bu rakam 59. İstanbul’dan sonra en fazla TIP merkezinin Şanlıurfa’da bulunması Devletin dikkatinden kaçmadı. Şanlıurfa’da ki TEP merkezlerinin  bugüne kadar Devletten çektiği para 1 Katrilyonu bulduğu öğrenildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Süleyman Soylu 'nun gelmesiyle usulsüz işlem yapan sağlık sektörü en zor günlerini yaşıyor. Adeta tıp merkezlerinin çöplüğüne dönen Şanlıurfa, bir biri ardına dolandırıcılık haberleriyle sarsılıyor.  Urfa’nın en büyük sağlık merkezi olan  Özel OSM Ortadoğu Hastanesi'nin durumunun ne olacağı tartışılırken, bu kervana Özel Edessa ve Burak TIP  Hastanesi de katılıyor.  Edessa hastanesinin fesih edilen sözleşmesi mahkemelik olurken, yine özel bir hastanenin de inceleme altına alındığı iddia edildi.

Devlet, Şanlıurfa’da ki TIP Merkezleri kadar bazı Eczanelerin iş ve işlemlerini de yakın takibe aldı. SGK Şanlıurfa İl Müdürlüğüne 10’a yakın Müfettiş soruşturma için iş balı yaptı.  2014 yılından beri devam eden bazı iddiaları araştırmaya devam eden müfettişlerin Urfa merkez ve bazı ilçelerde bulunan TIP merkezlerini incelemeye devam ediyorlar.

ÖLEN KİŞİLERE MUAYENE…

Türkiye’de en fazla  TIP Merkezinin  olduğu buna rağmen denetimsizliğin en fazla olduğu il olan   Şanlıurfa'da tıp merkezleri, ele geçirdikleri "TC numaraları" ile  Vefat edenleri, başka hastanede yatanları,  Erkeklere kürdaj, yeni doğan çocuklara anjiyo vb. hastalıkları gösteren hatta O hastaneye hiç  ayak dahi basmayanların üzerinden işlem yaparak SGK'yı dolandırıyordu. Urfa’da ki bu vurgunu duyan  başka illerdeki tıp merkezleri de Urfa'ya geldi. Urfa’da şuan itibarı ile il Sağlık Müdürlüğüne kayıtlı 59 TIP merkezi bulunuyor.

İFTİRA ATIYOR.

AK Parti Hükümetinin parallelci yapı ile sürdürdüğü mücadele kapsamında bir süre  önce  bu örgüte yakınlığı ile bilinen 21 TIP merkezinin SGK ile sözleşmeleri fesih edilmişti. Sözleşmeleri yenilenmeyen Hastaneler arasında Şanlıurfa’da ki OSM Hastanesi de vardı. Bu hasta hanenin fesih kararından sonra hastane yönetimi ve ortakları Ankara’nın yolunu tuttular.  OSM Hashanesi yönetimi uzun süre Ankara’da bazı temaslarda bulundular, ancak yapılan tüm görüşmelerden olumlu cevap alamadılar…

Şanlıurfa’da çok sayıda özel TIP merkezinde yöneticilik yapan son olarak Birecik ilçesinde bir TIP merkezinde çalıştığı tespit edilen A. B.'nin Devleti zarara uğrattığı iddiası üzerine  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurulu  Teftiş Kurulu Başkan vekili Mustafa Apaydın tarafından  soruşturma açıldı. SGK’yı zarara uğrattığı açılan soruşturmada tespit edilen A. B., Twitter hesabı üzerinden Şanlıurfa’lı  Bürokrat olan SGK Başkanı M.Selim Bağlı’yı yıpratmaya çalıştığı görüldü. Hakkında açılan soruşturma üzerine Bilmez, kendisini haklı çıkarmak için  SGK Başkanını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu etiketleyerek  Twitter hesabından ağır dille eleştirdiği görüldü. SGK Başkanı Urfalı Bürokrat M.Selim Bağlı'ya sosyal medya üzerinden ağır ithamlarda bulunan ve Şanlıurfa’da bir-iki doktorun tetikçiliğini yaptığı ileri sürülen A. B. hakkında yasal işlemin başlatıldığı öğrenildi.

Öte yandan Şanlıurfa’da görüşlerini aldığımız bazı TIP merkezleri sahipleri ise Urfa genelinde devam eden soruşturmalardan memnun olduklarını ve sonuna kadar soruşturmaların devam etmesini istediklerini ifade ederek ' bizler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı ile ekibine sonsuz derecede güveniyoruz. Urfa’nın bu kirli ellerden kurtulmasını bizlerde arzu ediyoruz.’ Şeklinde konuştular.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 16:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞANLIURFA
ŞANLIURFA - 8 yıl Önce

GÜNAYDIN BEYLER GÜNAYDIN. AK PARTİ HALEN UYUYOR. KAMUDA NELER VAR HABERLERİ YOK

doğan
doğan - 8 yıl Önce

bu kenar mahalle dedukodularını bırakın hastanelere iftira atmayın yazıktır işinize bakın

haber
haber - 8 yıl Önce

özel hastanede muyane ücreti 12 tl idi şimdi 20 tl olmuş kan tahlili 30 tl devlet hastanesi ana baba günü suriyelilerden gecinmiyor biz nerde muyane olalım buna bi açıklama yapin

URFALININ HASI
URFALININ HASI - 8 yıl Önce

Sadece hasta üzerinden değil fatura giriş çıkışları da kontrol edilmelidir (NAYLON FATURA) ) sağlıktan kat kat fazla.????

Seyfettin
Seyfettin - 8 yıl Önce

Yanlis yapan cezasini ceksin ama hastane kapali kalmamali..

ilyas
ilyas - 8 yıl Önce

Ewet ewde olduğu halde girişi yapılan çoğu kişi vardır

Belengaz
Belengaz - 8 yıl Önce

Bazı insanlar bu sektörün ticaretini yapıyor. Sağlıkta önemli olan hizmettir. Dolandırıcılar derhal idam edilmelidir. Devletin malında tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Bu hakka tecavüz edenin katli helaldir.

Halk
Halk - 8 yıl Önce

Bırakın hasataneleri arkadaşın dediği gibi gidin sahte fatura işi yapan kişileri yakalayin.geçen duyduğuma gore sadece bir kişi sahte faturadan dolayı ayda 200 milyar kazaniyormus


SIRADAKİ HABER

banner195