Title of a News Article

Urfa'da istifalara bir yenisi daha eklendi

Urfa'da istifalara bir yenisi daha eklendi
banner206

Şanlıurfa’da sağlık alanında son günlerde yaşanan istifaların ardı arkası kesilmek bilmedi. Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesine yeni atanan çiçeği burnundaki Başhekimi Dr. Eyüp Sabri Şeyhanlı'nın daha göreve başlamadan istifa etmesinin ardından, bir istifa haberi daha geldi. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevinden istifa eden ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Dr. Abdurrahman Açıkgöz, bu görevinden de istifa ettiğini duyurdu.

Açıkgöz, “İl Sağlık Müdürümüz ile yaptığım görüşme sonrasında 15.04.2019 tarihinden bu yana yürütmüş olduğum Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevimden ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunmaktayım” dedi.

UZUN BİR AÇIKLAMA YAPTI

Görevi boyunca yaptığı çalışmaları anlatan Açıkgöz şunları söyledi;

“Şanlıurfa’nın 250 yoğun bakım yatağı, 700 servis yatak kapasitesiyle 950 yataklı hastanemizde önce kızamık salgını sonrasında Barış Pınarı Harekatı ve en sonunda 1,5 yıldır COVİD-19 Pandemisi başta olmak üzere sağlık hizmet sunumunda elimden geldiği gücümün yettiği kadarıyla idari ekibimle ve hastanemiz çalışanları ile hizmet etmeye çalıştık. Diğer kamu, özel ve üniversite hastanelerine sevk veren bir kurumdan bu hastanelerden sevk alan bir kuruma dönüşmesi sürecini hep beraber başardık. Hastanemizde öncesinde bulunan 204 yoğun bakım yatağı 250’ye çıkarılmış olup 2 yıl öncesine göre gün içerisinde hizmet veren aktif poliklinik sayısı en az %50 arttırılmıştır.  İlimizin en yüksek fatura kesen hastanesi (24 milyon) olması sağlanmıştır.  Aylık yaklaşık 1,5 milyon TL’yi bulan Özel Hastanelere olan ödediğimiz miktar son 7 aydır aylık ortalama 100.000TL ye düşürülmüş olup kamunun kaynakları yine kamunun gelişimi için kullanılmıştır.

VATANDAŞIN YAŞADIĞI SORUNLAR AZALTILMIŞTIR

Sağlık Bakanlığımıza bağlı sadece birkaç hastane de kullanılan Trijenerasyon sisteminin gerekli izinleri, eğitimleri ve eksiklikleri tamamlanarak ayda ortalama 350.000-400.000 TL’nin yine hastanemize ve devletimize kalması sağlanmıştır. Bünyemizde bulunan yeni doğan yoğun bakım ve çocuk yoğun bakım kuvöz ve yatak kapasitesiyle beraber hizmet kalitesi arttırılarak Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı bebek ölümlerinde sıralamasında son sırada olan ilimizin önemli bir oranda düşmesi sağlanmıştır. İl Sağlık Müdürlüğümüzün destekleriyle hastanemiz bünyesine birçok yeni tıbbi cihaz ve ekipman eklenerek hastalarımızın başka illere giderek karşılaştığı zorlukların önüne geçilerek yaşadıkları sorunlar azaltılmıştır.

AMELİYATLARIN YÜZDE 40’I YAPILABİLİR HALE GELDİ

Bugün itibar ile 7/24 esasına göre emanet aldığımız Şanlıurfa’nın en büyük hastanesini başka bir Başhekim arkadaşımıza emanet ediyorum. 2,5 yıl içerisinde her gün daha çok çalışarak ilimiz kamu hastanelerinde yapılan ameliyatların %40’inin yapılır hale geldiği Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanemiz, Kadın doğum ve çocuk branşlarının yanında erişkin branşlarda da verdiği hizmetlerle ilimizde sağlık alanında üzerine düşeni yapmıştır. Hiçbir makam ebedi değildir, bizler için gerçek makam şifasını bulan bir hastanın yüreğidir. Umarım bundan sonraki süreçte de Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanemiz ilimizin sağlık alanındaki misyonuna söz getirmeyecek daha da gelişmesini katkı sağlayacak şekilde yoluna devam eder.

Hepiniz Allah’a emanet olunuz. Hakkımız var ise helal olsun sizler de helal ediniz. Hoşçakalın…"

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2021, 12:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yazık
Yazık - 3 yıl Önce

Urfa kendi evladına sahip çıkamıyor. Başarılı, temiz, dürüst, namuslu, ahlaklı bir urfalı bürokrat daha ayak oyunları ile gitti. Kaybeden memleket, kazanan ise karanlık odaklar. Hakkımız helal olsun

Urfa
Urfa - 3 yıl Önce

istifa etmedin direndin ama kovuldun gerceği söyle kovuldum söyle

Zeki Ayıldağ
Zeki Ayıldağ - 3 yıl Önce

Urfanın kaderidir.Bir atama yapıldığında hemen eş dost partili partisiz ayrımcılığı yapılır.Bir urfalı olarak hizmet ve başarılarına şahitiz.Sen hakkını helal et hocam kaybeden sen değil urfa oluyor

SIRADAKİ HABER

banner195