Title of a News Article

Urfa’da korkutan bilanço...

Urfa’da korkutan bilanço...
banner206

Şanlıurfa, korona virüs salgınında yeni bir rekora imza attı. Valilikten yapılan açıklamada, Şanlıurfa’da 191 yer karantinaya alındı.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısı artarken, Şanlıurfa’da tam tersi yaşanıyor. 1 Haziran’da başlayan Normalleşme Süreci’nin ardından büyük artış görülen korona virüs vakasında, Şanlıurfa’da yeni bir rekora imza atıldı. Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Şanlıurfa genelinde 191 yerin karantinaya alındığı bildirildi.

İşte Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan o açıklama…

20.07.2020 tarihinde olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, COVİD-19 pozitif tespit edildiğinden 14 gün süreyle evde izolasyonu amacıyla karantina tedbiri kararı alınan/sonlandırılan yerlerle ilgili olarak;

 A. Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda COVID-19 pozitif tespit edildiğinden COVID-19 pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar Akçakale İlçemizde bir (1), Birecik İlçemizde sekiz (8), Bozova İlçemizde bir (1), Ceylanpınar İlçemizde altı (6), Eyyübiye İlçemizde on dokuz (19), Haliliye İlçemizde yetmiş sekiz (78), Hilvan İlçemizde dokuz (9), Karaköprü İlçemizde kırk dört (44), Siverek İlçemizde yedi (7), Suruç İlçemizde dokuz (9) ve Viranşehir İlçemizde dokuz (9) farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir.

 B. Karantina tedbiri uygulanan, geçen süre zarfında yeni pozitif vaka tespit edilmeyen ya da son vaka tespitinden sonra 14 gün geçmesi ve yeni vaka çıkmaması durumunda 21.07.2020 tarihi itibariyle Akçakale İlçemizde bir (1), Birecik İlçemizde yedi (7), Ceylanpınar İlçemizde dokuz (9), Eyyübiye İlçemizde on bir (11), Haliliye İlçemizde otuz iki (32), Hilvan İlçemizde bir (1), Karaköprü İlçemizde yirmi bir (21), Suruç İlçemizde sekiz (8) ve Viranşehir İlçemizde on yedi (17) farklı adreste karantina tedbirinin sonlandırılmasına verilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2020, 19:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195